Vilka: Hässleholms IF – Mjällby AIF 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 (43′) Otto Rosengren, 0-2 (53′) Herman Johansson
Publik: 1200
Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Det blev ingen ny cupskräll för Hässleholms IF. Allsvenska Mjällby var ett nummer för stora och vann rättvist efter ett mål i vardera halvlek.

Det var finbesök på Österås då Listerlandets stolthet, Mjällby AIF, stod för besöket i Hässleholms Ifs vardagsrum. Ett närmast perfekt fotbollsväder mötte den stora publikskaran (utsålt) som njöt i solskenet. I potten låg förutom prestige också en plats till nästa års gruppspel i Svenska cupen.

Inledningen blev händelserik. Mjällby skapade omgående två feta chanser på nick och skott från Silas Nwanko som tvingade Adam Larsson till en fina räddningar. När det sedan blev rörigt på ett långt inkast räddades Larsson av ribban. Sillastrybarna hade tagit ett bastant grepp om händelserna både på plan och på läktaren. Det osade katt nästan hela tiden och otroligt med tanke på möjligheterna att gästerna inte belönades med ett tidigt ledningsmål.

Läget stabiliserades en aning för Hässleholm men man skapade inte mycket matnyttigt framåt. Mjällby fortsatte att föra matchen genom sitt snabba spel och stora bollinnehav. Men matchen tappade tempo och kvalitet jämför med inledningen och även de stora målchanserna lyste med sin frånvaro.

Bortalaget tvingades till ett byte där bjässen, Jacob Bergström, intog forwardspositionen. Ytterligare ett tufft prov för de grönvita hemmalirarna men matchen var mållös hela vägen till strax före paus då Mjällby slog till med ett klassmål. Otto Rosengren fyrande av en raket från distans och bollen satt som en smäck uppe i höger kryss. Elegant!

Klart rättvist ledning för Mjällby i halvtid men ett heroiskt kämpande HIF som gjorde en fin defensiv halvlek men där orken saknades för några större offensiva attacker.

Fortsatt Mjällbyfördel spelmässigt i starten på andra akten och för omväxlings skull ett mål tämligen omgående. Herman Johansson skrev in sig i målprotokollet då han mötte ett inlägg med bredsidan och med hjälp från en tjuvande Adam Larsson slank bollen in till 0-2. Målet kändes matchavgörande och den lilla nerv som fanns kvar dog helt ut. Blekingelaget spelade på säkerhet och förtog sig inte något nämnvärt för att utöka ledningen. HIF tilläts ha mer bollinnehav men hade förtvivlat svårt att skapa farligheter. Bästa möjligheten fick Elias Karimi på en kontring men skottet var inte tillräckligt vasst för att passera Noel Törnqvist.

Mjällby således vidare till nästa års gruppspel med lottning senare under hösten.

Sillastrybarna efter fotbollsmatchen mellan Hässleholms IF och Mjällby AIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.