Svenska Cupen

Vilka: Älmhults IF – BK Häcken 1-2 (1-0)
När: 30 aug 2022
Var: Älmevallen
Mål: 1-0 (3′) William Thellsson, 1-1 (56′) Blair Turgott, 1-2 (90+4′) Romeo Amane
Publik: 4314
Bild och text: Peter Reimer

Älmhult skakade om BK Häcken

Följer man ÄIF på social media är det inte svårt att förstå att det har varit något stort på gång, allsvenskt besök på Älmevallen. Senast detta hände var när IFK Göteborg var på besök för närmare 30 år sedan. Efter segern mot Asarums IF med 2-1 i första omgången i svenska cupen stod det efter lottning klart att BK Häcken skulle bli nästa motståndare för Älmhults IF.
Det var nästintill ”lapp på lockan” denna sensommar-kväll på Älmevallen, 4314 personer beskådade bataljen när den stora matchen skulle spelas.

ÄIF chocköppnade på en kontring genom en löpning av Philip Nilsson på högerkanten där han lägger in en fin passning till William Thellsson som enkelt kan lägga in 1-0.
Resten av halvleken skulle jag viljan säga at det bara var Häcken för hela slanten. Det dök upp en och annan kontring från ÄIF och detta genom antingen Nilson eller Thellsson. Häcken radade upp chanser men utan resultat. De fick ett mål bortdömt för offside efter en massiv press på Älmhults-målet. När domare Fredrik Klitte blåste av för halvlek stod nog femtioelva – 0 till Häcken i hörnor. Det var så det såg ut.

I halvleksvilan hade Johan Skoog premiär för sin Älmhults-hymn som var specialskriven dagen till ära.
Andra halvlek var igång och Häcken fortsatte sin press mot ett ÄIF som började se trötta ut. Det blev mycket spel på ett mål och Axel Blomqvist i ÄIF målet hade att göra. Det skulle dröja till minut 56 innan Blair Turgott kunde kvittera och Häcken kunde andas ut för en stund.

Trycket fortsatte och det började kännas en nervös stämning i Häcken-lägret, fick inte bli ett fiasko mot ett div 3 lag.
Det skulle dröja till 90+4 minuter innan Häcken genom Romeo Amane lyckades göra 1-2 målet och äntligen fick de 20-25 tillresta ”Getingarna” jubla och fira med sitt lag.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.