Hampus Nilsson i Falkenbergs FF

Hemmamatch styrde kosan mot Falkenberg och Falkenbergs FF för att följa lagets förstemålvakt Hampus Nilsson från Osby under hemmamatchen mot GAIS.

Text och bild: Peter Reimer

Hampus började som så många andra killar i fotbollsskolan i IFK Osby och spel i pojklag. Hampus avancerade snabbt och gjorde sin första A-lagsträning när han var 12-13 år och vid 15-års ålder blev Hampus ordinarie i IFK Osby´s A-lag.

Efter A-lagssejouren i Osby blev Hampus utlånad till Landskrona BoIS där han även gick fotbollsgymnasiet.
– Jag spelade alla U-21 matcherna i Landskrona men när de vill köpa loss mig skar det sig mellan IFK Osby och Landskrona och det var då Bosse Nilsson (scoutchef) i Helsingborgs IF kom in i bilden och det var då HIF köpte loss mig från Osby och jag sedan i Helsingborg totalt 7 år, berättar Hampus.

Efter 1 1/2 år i HIF blev Hampus utlånad till Högaborg i Div 2 för att sedan vara tillbaka på bänken i allsvenskan och HIF. 2010 spelade Hampus i IFK Värnamo där de vann Div 1 och säsongen efter spelade de i Superettan. Tillbaka på bänken i HIF och allsvenskan blev han senare utlånad till Ängelholms FF. 2012 bryts kontraktet med HIF och det var riktigt nära att handskarna blev lagda på hyllan.

– Problemet var att det var ingen klubb som ville ha mig efter HIF. Lunds BK visade intresse men då skulle jag stå för alla kostnader själv och ordna både jobb och boende själv och den energin hade jag inte. Då sa jag att jag hellre slutar spelar fotboll och börjar jobbar, berättar Hampus.

Bara dagarna efter tankarna på att lägga av ringer Markus Karlsson som nyligen blivit agent och sa att han ville ta Hampus till Djurgårdens IF.
– Lycka till sa jag, berättar Hampus och skrattar till och fortsätter. Jag åkte upp och provtränade i två veckor för att sedan skriva på ett tvåårskontrakt som jag förlängde med fyra år.

Hampus bröt kontraktet med Djurgården när Andreas Isaksson var tillbaka i laget. Sammanlagt blev det 8 matcher med Djurgården och 6 matcher med Östersunds FK som Hampus var utlånad till när Isaksson var tillbaka.
Ett nytt kapitel i Hampus målvaktskarriär skrevs i december då han skrev på för Falkenbergs FF där han nu är förstemålvakt.
Hur gick det då i kvällens (fredagens) match? Tyvärr förlorade Falkenberg och GAIS fick trepoängaren med sig hem till ”Götet” efter seger med 2-1.