Hallå där, Hugo Widenberg Larsson

Osby IKs Hugo Widenberg Larsson har gjort (2)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det var skralt med speltidsminuter under föregående säsong och vi är nog många som saknade Hugo Widenberg Larsson stabila backspel i OIK. Vad hände och framför allt vad kommer att hända i framtiden för den lugna norrlänningen? Hemmamatch tog ett snack med Hugo för att reda ut ett och annat.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Vad är det som gjort att du inte varit med laget under säsongen 23/24?
– Under träningsmatcherna gick min axel ur led och det var inte första gången. Har egentligen haft samma problem under alla år som jag varit i Osby. Det blev till slut så illa att jag tvingades till operation för att få bukt med problemen. Läkarna var hårda på den punkten och jag opererades här för en dryg månad sedan.

Osby IKs Hugo Widenberg Larsson under träningsmatchen mellan Osby IK och Värnamo GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hur har utfallet blivit?
– Det känns bra och jag följer min rehabplan. Träffade min fysio i måndags och han tyckte det såg bra ut så här långt men det är lång väg kvar.  Man räknar med minst ett års jobb på den punkten men kontaktidrott är det 6–9 månader tills jag får börja med.  Vi får se vad som händer och sker.

Är det realistiskt att vi får se dig tillbaka på en ishockeyrink igen?
– Det är mitt mål och jag kommer att jobba hårt för det. Kroppen får ju så klart säga sitt men jag vill inte avsluta karriären genom att vara skadad.

Osby IKs Hugo Widenberg Larsson inför ishockeymatchen mellan Osby IK och Helsingborgs HC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Gissar på att det är frustrerande att ha spelat ”skadad” under så lång tid?
– Absolut. Jag har inte riktigt kunnat spela det spel jag velat och är bäst på. Det fysiska spelet har jag inte kunnat gå fullt ut i alltid. En liten omläggning av mitt spelsätt helt enkelt.

Du har blivit lite skåning, bor och jobbar i Osby?
– Jajemen, både boende och jobb här så har blivit en Osbybo på riktigt.

Hugo Widenberg Larsson under ishockeymatchen mellan Osby IK och Tyringe SoSS i Div 2 Södra C. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vad har du haft för kontakt med klubben under säsongen? – Jag har varit med i båset och försökt hjälpa till med lite av varje. Man vill ju kunna bidra med något. Kan ge tips till de yngre om hur man kan lösa olika situationer exempelvis.

Ett blivande tränarämne?
– Inga tankar på det alls än för min förhoppning är att komma tillbaka på isen.

Osby IKs Hugo Widenberg Larsson under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hur ser sommaren ut?
– Ska försöka umgås lite med familjen som kommer ner, annars inte så stora planer mer än att sköta min rehab.

Vad tror du om kommande upplaga av OIK?
– Jag tror på laget. Många bra spelare som har signat redan. Det gick inte hela vägen förra året men förhoppningsvis finns det bra chanser i år. Får vi ordning på spelet så kommer det att vinnas fler matcher.

Vi är nog många som håller tummarna för den så omtyckta backen och hoppas på ett snabbt tillfrisknande.