Hemmapremiär a la målkalas

IFK Osbys Adam Idström har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga/Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det blev en bra dag på IP när herrarna spelade hemmapremiär i det sköna vårvädret. Dock skulle det aldrig bli någon nagelbitare utan vi fick se ett hattrick och sex olika målgörare när kamraterna vann med 9-0.

Text och bild: Peter Reimer

Själva matchen behöver vi egentligen inte skriva en massa om mer än att hemmalaget hade taktpinnen i stadig hand över alla nittio minuterna och vann t ex. hörnorna med typ 12-0 eller nåt.

Mest noterbart från första halvleken var att tyvärr att vi fick se Tosteberga/Nymöllas målvakt Hugo Hedlin utgå efter en skada.
Om vi ska nämna något om själva spelet så dröjde det dock en halvtimme innan målgörandet började när Adam Idström höll sig framme och kunde efter flera försök göra 1-0 till hemmalaget.

2-0 kommer en fint inlägg signerat David Berg som Adam Idström hoppar högs på och kan som ingen annan nicka i ”tvåan”. Ska vi summera första halvleken så skulle det nästan kunnat bli mer nätrassel i bortamålet och att gästerna hade ett par frisparkar som blev ofarliga.

IFK Osbys Adam Idström gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga/Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek hade knappt börjat när hemmalaget fick hörna från höger och ganska ostört kunde Ludvig Lindmark nicka in 3-0. Efter det var det bara Osby.
Linus Lindfors i hemma-målet fick känna på bollen endast en handfull gånger under hela halvleken. Anfall på anfall mot Tosteberga-målet och det var bara frågan om vem som skulle göra det.

IFK Osbys Ludvig Lindmark gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga/Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

4-0 kommer efter att Melker krånglat sig fram till skottläge och missar sällan i ett sånt läge.
På en frispark dundrade sedan Albin Ekström in 5-0 som var helt otagbar för målvakten.
En som också är en jäkel på huvudet är Alvin Palmgren som nickar in 6-0.

IFK Osbys Albin Ekström gör 8-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga/Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Med 8-0 fullbordar Adam Idström sitt hartrick. Vi hade sett tre nickmål innan i matchen och nu kom det fjärde när Albin Ekström höll pannan framme och gjorde 8-0.
Skulle Max Sandberg kamma noll i detta målkalas? Nejdå han fick tillslut struta och göra 9-0 som blir slutresultatet i denna hemmapremiär.

IFK Osbys Max Sandberg har gjort 9-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga/Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 Nordöstra Skåne omg 1
Vilka: IFK Osby – Tosteberga/Nymölla IF 9-0 (2-0)
Mål: 27′ 1-0, 41′ 2-0 Adam Idström, 47′ 3-0 Ludvig Lindmark, 56′ 4-0 Melker Engqvist, 69′ 5-0 Albin Ekström, 71′ 6-0 Alvin Palmgren, 80′ 7-0 Adam Idström, 82′ 8-0 Albin Ekström, 86′ 9-0 Max Sandberg.