Wisseltofta vann svängig match

Wisseltofta IFs Jesper Eriksson ”bröstar” in (1)-2 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Wisseltofta IF gick för sin sjätte raka seger på ett soldränkt Åvallen när Röke IF kom på besök. Men segern skulle inte vara helt given.

Text och bild: Peter Reimer

Matchen inleds med att WIF har mest boll och fått igång spelet på ett bra sett men samtidigt lite struligt. Röke fick mest slå undan och försöka gå på kontringar.
Kvarten spelad när Rökes Albin Pålsson får tag på bollen en bra vit från mål men chanser och måttar ett skott som Wisseltoftas målvakt Johan Lindhe nog skulle tagit alla dagar i veckan men tappar in. Helt plötsligt står det 0-1 på tavlan. Lite överraskande faktiskt.

Röke IFs Albin Pålsson (ej i bild) gör 0-2 på frispark under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bara minuten senare får gästerna frispark höger om Wissletoftas mål. Samme Pålsson vid bollen och han gör inte många fel denna gången heller. Näst intill otagbar för Lindhe i Wisseltofta-målet och på två minuter leder Röke med 2-0. Det var en mardrömsstart för hemmalaget.
Wisseltofta får ordning på spelet igen och kan skapa lite chanser. Reduceringen blir lite av ett konstmål. Ett inlägg från höger, osäker på vem som satte foten på bollen men i staffområdet står Jesper Eriksson bra till och kan brösta in 1-2.

Nu gäller det att vara med här för var det mardröm innan så vänder det till en dröm på bara tre minuter för hemmalaget. Först ut som sagt Erikssons reducering. Sedan ett långskott signerat Alexander Karlsson 2-2 och crescendot när Fabian Olofsson vallar bollen med en nick i marken in i mål och 3-2. Nu hade hemmalaget rejäl medvind.

Wisseltofta IFs Fabian Olofsson gör (3)-2 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter drömminuterna så fick hemmalaget bra med energi och skapade endel chanser men utan resultat. Röke fick upp ångan sista 10 och var rejält nära att kvittera. Särskilt gästernas Loa Jönsson var snabb som en vessla på högerkanten.
Andra halvlek är igång och under tecknad har kommit på att nästa gång ska jag packa ner myggmedel i väskan, parantes. Hemmalaget är de som drar på för fullt och är väldigt nära att utöka vid ett flertal tillfällen.

Röke IFs Viktor Fredriksson nickar in 3-(3) under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vi har passerat timmen och Röke får frispark på högerkanten strax innan mitten.
En bra slagen frispark som Viktor Fredriksson kommer högst på och kan snyggt nicka in kvitteringen, 3-3, nu är det match igen. Nu får gästerna rejält med energi och trycker på för fler mål.
Hemmalagets Jesper Eriksson knocklar sig fram i minut 70 på vänsterkanten ända in i straffområdet och blir tillslut lite bryskt stoppad av Rökespelare, domare Besnik tvekar inte utan pekar på straffpunkten.
Samma Eriksson får förtroendet att lägga straffen och drar till lågt bortåt vänsterkanten, André Karlsson Peltonen på samma håll med får inte fingrarna på den utan får se hemmalaget göra 4-3.

Wisseltofta IFs Jesper Eriksson gör (4)-3 på straff under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Matchen blir lite avslagen efter ledningsmålet men gästerna gör ändå några tappra försök till att kvittera. Men så ofta när ett laget måste framåt blir det luftigt bakåt. Med kvarten kvar kan Jesper Eriksson förgylla kvällen med ett hattrick när han sätter 5-3 och matchen är så gott som avgjord.
Wisseltofta vinner och tar sin sjätte raka trepoängare och går upp i topp i tabellen dock med en match mer spelad.