Osby malde ner Mala

IFK Osbys Robin Andreasson har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Mala IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemma på IP är Osby starka. Det fick Mala erfara och efter att man malt ner sitt motstånd stod IFK som säkra segrare. 3-0 slutade matchen efter att Anton Malm gjort en fin debut i målet.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

IFK Osby hade chansen att återta serieledningen som Hanaskog lånat med en match mer spelad. Mala stod för motståndet med ett spelskickligt lag innehållandes både teknik och fart.

Halvlek 1:

Att det inte blev ett målkalas av matchens första halvlek var ett rent under med tanke på vilka chanser lagen skapade. Bara under den första kvarten hade lagen vars tre stora möjligheter och det var bara fint målvaktsspel och en aning oskärpa som såg till att matchen höll sig mållös. IFK skapade mest men frågan är om inte Malas lägen var större. I hemmamålet fick Anton Malm (som gjorde debut) storspela och var på alerten då de rödklädda Malalirarna kom till fina chanser. Ju längre matchen led desto mer kommando tog hemmalaget. Mala tilläts inte ha bollen särskilt mycket och kamraterna tog sig längre och längre fram i banan. Till sist skulle det rättvisa ledningsmålet komma då Max Sandberg höll sig framme på ett inspel och påpassligt kunde sätta läderkulan fram till 1-0. Ett resultat som stod sig till halvtid.

IFK Osbys Max Sandberg har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Mala IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Halvlek 2:

Matchen nådde aldrig någon nervositet efter vilan mest tack vare att hemmalaget satte bättre fart på bollen och spelet samtidigt som man inte gav Mala någon chans att hävda sig. Bortalaget skapade inte en enda riktigt farlig målchans under matchens slutdel och istället var det IFK som utökade. Robin Andreasson hade parkerat i boxen och efter att ha bränt flera chanser tidigare i matchen fick han äntligen sätta bollen fram till 2-0. Matchen kändes avgjord och Osby förtog sig inte för att bevaka sin ledning. I matchens sista anfall kunde Max Sandberg göra sitt andra mål och fastställa slutresultatet till 3-0. En seger som var helt i sin ordning efter att Mala tröttnat betänkligt.

IFK Osbys Robin Andreasson gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Mala IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det mest positiva att ta med sig från matchen var Anton Malms debut mellan stolparna och det gjorde han med den äran. Framförallt under matchens första tredjedel då han stod för det ena ingripandet efter det andra, oftast utan att släppa returer. En debut som gav mersmak:
– Vi gör en bra match trots att det är lite slarvigt stundtals. Till sist får vi utdelning och det känns skönt att vinna. Min insats var ok tycker jag men jag har ett bra lag som hjälper mig. Nu är det en riktigt viktig match för oss nästa vecka. Det ska bli kul att spela och jag hoppas vi tar tre nya poäng.

IFK Osbys Anton Malm under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Mala IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 Nordöstra Skåne omg 10
Vilka:
IFK Osby – Mala IF 3-0 (1-0)
När:
1 jun 2023
Var:
Osby IP
Publik:
70-80 i alla fall.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.