Två nyförvärv klara


Nu händer det grejer i Osby IK. Två nyförvärv är klara och det är spelare som man kanske inte har helt koll på sedan innan. Så låt oss kalla dem för ”nyförvärvur”. Blickarna har riktats rakt ut i Atlanten till den ö som mest är känd för vulkaner, fisk och gejsrar. Där hämtar klubben Gunnar Arasson och Heidar Johannsson som ger lite utländska influenser till en trupp med stor lokal touch.

Text: Andreas Bergman
Illustration: Peter Reimer

Sportgruppen förklarar hur läget ligger till:
– Lagbygget fortsätter och pusselbitarna faller på plats efterhand. Ambitionen är och har varit att bygga ett lag med lokala spelare så långt det går och som sedan kryddas med några spelare utifrån. Vi har sedan tidigare signerat Jackson Bohan och Tamas Szekeres som var med oss förra säsongen och som vi verkligen ville ha tillbaka.
Nu har vi gjort klart med två mycket spännande nyförvärv nämligen två isländska landslagsmän där vi redan inför förra säsongen hade en kontakt med en av dom. Gunnar Arason blir vår sjätte back in i truppen, sen har vi haft en dialog med Daniel ”Tjyven” Petersson som är sugen på att starta upp säsongen som back vilket gör att vi därmed är klara med hela backuppsättningen redan nu.
Den åttonde backplatsen kommer vi att ha en J18 spelare på. I nuläget har vi signerat sju stycken forwards, en plats är för en J18-spelare vilket gör att endast fyra forwardsplatser återstår.
Vi har en bra dialog med ett antal forwards så vi hoppas och räknar med att ha detta klart inom de närmaste veckorna.

Om Gunnar Arason:
– En storväxt back som främst utmärkt sig för sitt offensiva spel. Vi önskade få in en högerfattad back till vilket vi lyckades med i och med signeringen av Gunnar. Han har erfarenhet från spel både i Kanada och Sverige (Nyköping J20 Region). Med Gunnar får vi in en spelare som är oerhört ambitiös med sin hockey och som kommer att tillföra laget mycket både på och utanför isen. Han har bidragit mycket i det offensiva spelet i sina tidigare lag, bland annat genom sina kvaliteter i powerplay – något vi hoppas han kan komma att göra även i den röda tröjan.

Gunnar:
– I’m really excited to bring my talents to Osby the following season. Osby is a team and town that belongs higher in the Swedish ranks and I’m eager to push the team forward as much as I can with my skills and abilities, can’t wait for this campaign to start.

Med sig från Island tar han forwarden Heidar Johannsson.

Sportgruppen:
– En landslagscenter som har sina styrkor i det defensiva spelet där vi kommer att ha stor nytta av honom bland annat i boxplay och som tekare. Precis som Gunnar är han en ambitiös kille som nu ville testa klubblagsspel i Sverige.

Heidar:
– I’m really looking forward to playing for Osby the following season. I’m really excited to take my game to the next level and help Osby reach the next level. It will be a great opportunity for me and I’m eager to utilize it as best I can.