Jägers vände och vann

Jägersborgs IFs Viktor Nordqvist har gjort (1)-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Dagens match var viktig för både hemmalaget Jägersborgs IF och gästande Vankiva IF då bägge lagen för tillfället ligger i den undre delen av tabellen. Vinst idag och man hamnar åtminstone på den övre halvan med lite luft ner till undre delen.

Text och bild: Peter Reimer

Matchen hinner knappt börja innan gästernas Johannas Eliasson får en armbåge i ansiktet och näsblod på kuppen. Han fick plåstras om lite sedan var han ”fit for fight” igen.
Första 6-7 känner lagen på varandra och ingen vill chansa och göra en tabbe det första man gör och kanske få ett mål mot sig det första som händer.
I minut åtta kunde hemmalaget tagit ledningen när Dennis Marthell stack fram pannan på ett inlägg från vänster, dock fortsatte bollen ut mot inkast och inget nätrassel.
Kvarten spelad och Jägersborg får frispark snett vänster dock blev den resultatlös.
Minuter senare får Vankiva dubbla chanser när de jobbat fram först en hörna från vänster och en från höger. Bägge hörnorna stävjades från hemmalaget.
20 minuter på uret och gästerna får frispark mitt vänster på planen men av den blev det inget.

Vankiva IFs Johannes Eliasson har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Lite mer än halva halvleken spelad och Vankivas Johannes Eliasson får fart på högerkanten och drar iväg ett skott från snäv vinkel och som letar sig in bland maskorna.
Halvtimmen har passerat och hemmalaget får hörna och är på jakt efter en kvittering. Bulut Bahceci som är förste hörnläggare mumlar något osammanhängande om att hur svårt kan vara att få in bollen. Hörnan slås och Adam Forss Odhner i Vankiva-,målet kan boxa ut och rädda situationen.
Sista kvarten är det gästerna som är det bättre laget och skapa många farliga chanser.
32 minuter och frispark för Vankiva som slås över av Marcus Ahlqvist och blir helt ofarlig. Minuter senare en farlig chans till som hemmalaget kan reda ut genom att få en hörna emot sig. Som dock blir resultatlös.
En av gästernas bästa spelare för dagen denne Johannes Eliasson ordnar fram en hörna efter 39 minuter men även denna blir utan nätrassel.
I slutet av halvleken radar gästerna upp målchanser och med bara minuten kvar får de frisprak i bra position. Efter att bollen åkt lite flipper i målområdet kan Jägersborg få bort bollen.
Det sista som händer i första halvlek är att hemmalaget får en indirekt frispark inne i målområdet efter att en Vankiva-spelare passat tillbaka till Odhner i målet. Det farligaste som händer i den situationen är att gästernas Assem Youssef Mahmoud får bollen på juvelerna och vek sig i förståeliga smärtor.

Jägersborgs IF med en frispark under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Göran har dragit upp matchuret än en gång under dagen och andra halvlek är igång. Vankiva får ganska direkt en frispark i bra läge utan något mål som resultat.
Hemmalagets snabbspringare Dennis Marthell drar upp ett anfall och stövlar inåt mål, blir nerdragen och vill ha straff med domare Fahrudin Zigovic friade.
Under 15-16 minuter blir det mycket spel på mitten. Hemmalaget går för en kvittering och skapar en hel del. Problemet för Jägersborg var att Vankiva kunde avväpna snudd på alla försök till anfall i ett tidigt stadie och genskjuta med en kontring som Christoffer Lundin i Jägersborgs-målet räddade mer än en gång med fina räddningar.
68 minuter spelade och hemmalaget har fått bra medvind i sitt spel. De närmar sig allt mer en kvittering. Marthell får en fin chans från vänsterkanten som går precis utanför stolpen. De flesta på Jägers IP trodde nog att kvitteringen var ett faktum.

Jägersborgs IFs Dennis Marthell med en målchans under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jägersborgs IFs Viktor Nordqvist (ej i bild) gör (1)-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Nu är Jägersborg bra och gästerna nertryckta. Viktor Nordqvist får bollen snett vänster en bra bit ut i plan och drar iväg ett välriktat skott som visar sig vara helt otagbart för Adam Forss Odhner som får se projektilen fortsätta ner i bortre högra hörnet. 1-1 på resultattavlan som bara finns i våra fantasier.
Kvitteringen kunde varit kortvarig efter att gästernas Viggo Fagerholm haft en riktigt farlig målchans.
Med bara fem minuter kvar tar sig Johan Holmén med stora kliv fram på högerkanten och som jag ser det från min position kommer fri med Odhner och kan lägga in ledningsmålet. Det hängde i luften då hemmalaget haft bra tryck på gästerna.

Jägersborgs IF spelare firar efter att Johan Holmén gjort (2)-1 målet under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det blev lite nerv i matchen när gästerna vaskar fram en hörna i minut 89. Skulle det bli en kvittering och en halvtjolig grillkväll för hemmalaget som var planerad? Av hörnan blev det noll och i stället är det Jägersborg som drar upp ett anfall, som tillslut blir en hörna från vänster. Först ser det ut som Adam Forss Odhner räddat situationen men på returen håller sig Jacob Nilsson sig framme och kan sätta spiken i den berömda kistan, 3-1 till Jägersborg.

Jägersborgs IFs Jacob Nilsson har gjort (3)-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vankiva IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget hoppar upp ett par pinnhål i tabellen. Som tabellen ser ut nu är den indelad i tre delar med fyra lag i varje. Jägersborg ”toppar” mittdelen med sina 16 poäng. Det är långt kvar av säsongen och det mesta kan hända.