Vittsjö fick ”bara” en poäng

Vittsjö GIKs Kajsa Lind deppar efter fotbollsmatchen mellan Vittsjö GIK och IFK Kalmar. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Enligt tabellen skulle det bara vara att gå ut och ställa skorna på Vittsjö IP och de tre poängen skulle vara i hamn. Dock skulle det bli svåre än så. Gästande IFK Kalmar chockstartade och resten av matchen blev en lång kamp med otaliga målchanser.

Text och bild: Peter Reimer

För att prata klarspråk, från början till slut var det hemmalaget som skötte taktpinnen och detta helt och hållet, utan överdrift. Statistiken talar sitt klara språk. 25-5 i avslut, 12-2 avslut på mål och 16-1 hörnor. Vittsjö börjande direkt att skapa målchanser, vilka som sagt kommer att bli många under matchen. Fem minuter spelade och den absolut farligaste chansen står Katrina Gorry för.
Gästerna jobbar upp en kontring i minut 11 och Wilma Finnman får ett läge att skjuta och drar iväg en projektil upp mot vänster kryss som blir otagbar för Elin Vaughan i Vittsjö-målet. Helt från ingenstans och helt ologiskt. Men sådan är fotbollen ibland.

IFK Kalmars Wilma Finnman har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan Vittsjö GIK och IFK Kalmar. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter IFK Kalmars chocköppning blir det en enda lång kamp för hemmalaget för att kvittera och de radar upp chanser. Närmast kvittering kom man i 20:e minuten när Hanna Ekengren träffar ramen. Resten av halvleken avlöste målchanserna och hörnorna varandra. Gästerna kontrade en och annan gång och fick vid något tillfälle hörna, dock utan resultat.

Vittsjö GIKs Hanna Ekengren (ej i bild) med en målchans under fotbollsmatchen mellan Vittsjö GIK och IFK Kalmar. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek fortsatte som första. Hemmalaget fick först en hörna från vänster i minut 46 och några minuter senare fick de hörna från vänster. Jutta Rantala vid hörnflaggan och siktar in sig i målområdet. Där står Kajsa Lind omarkerad och kan lägga in kvitteringen och det gick en lättnandes suck på Vittsjö IP.
Övertaget fortsatte för hemmalaget och hörnor och chanser avlöste varandra, precis som i första. Den farligaste chansen stod Hanna Ekengren för som ännu en gång träffar ramen efter nickat på ett inlägg från Clara Markstedt.

Matchen började gå mot de 90 spelade när hemmalaget får en frispark i bra läge något till vänster strax efter mittlinjen. På den slagna bollen kommer Kajsa Lind med huvudet före och nickar snyggt in vad alla tror 2-1 målet, men det är vinkat för offside. Domare Sandra Almkvist diskuterar med assisterande Magnus Blennersjö som bekräftar offsiden. Ett irriterat sorl på Vittsjö IP efter det bortdömda målet, dömt är dömt.

En missräkning eller en plump i protokollet kan man sammafatta den missade segern. Hade Vittsjö vunnit idag hade man hoppat upp två placeringar till en fin femteplats. IFK Kalmar å sin sida har i skrivande stund det väldigt jobbigt i botten trots en ”vunnen” poäng idag.