Div 6 Norra Omg 17

Vilka: Wisseltofta IF – Jägersborgs IF 3-2 (1-2)
När: 25 aug 2022
Var: Åvallen
Mål: 1-0 Robin Andreasson, 1-1 Viktor Nordqvist, 1-2 Adam Idström, 2-2 Max Pamp, 3-2 Robin Andreasson.
Publik: Mycket folk, säkert en bra bit över 100-120.
Bild och text: Peter Reimer

Stekhett derby på Åvallen

På ett sensommar-ljummet Åvallen skulle ett av säsongens hetaste derbyn äga rum Wisseltofta IF mot Jägersborgs IF. Mycket folk, korv, kaffe och framförallt tre poäng att kriga om.
JIF är det laget som styr spelet och skapar genast några farliga chanser.
Efter lite strul i JIF´s backlinje kan Filip Darlin krångla sig till bollen och passa Robin Andreasson som kommer rusande i mitten och kan lägga in 1-0 redan i minut 7, lite snopet när JIF hade spelet. WIF hade haft ett par kontringar till men utan resultat.

På ett inlägg efter kvarten spelad, ser inte vem som lägger, den nickar JIF´s Viktor Nordqvist bollen över WIF´s målvakt Gabriel Cehlin Svensson och kvitteringen är ett faktum och inte helt oväntat då det hängde i luften, 1-1. Det var mycket Jägers nu.
Jägers gick för ett ledningsmål och målchanserna radade upp sig. Ett stolpskott från Ludvig Tornerefelts doja var det farligaste, hela Åvallen höll andan.
30 minuter på klockan och JIF får resultat efter hårt slit. På ett inlägg hängnickar Adam Idström in 1-2 till gästerna. Det var rättvist, JIF var det bättre laget då.

Sista 10-12 minuterna rycker WIF upp sig något och spelet trappas upp ett par pinnhål. Det delas nåt gult men inget allvarligt. Båda lagen andas ut, halvlek.
Om första halvleken var Jägers så var andra halvleken Wisseltoftas. Vad WIF pratade om i omklädningsrummet är det bara de blåvita som vet men de kom ut som ett annat lag.
Max Pamp, snabb som en vessla hade ett par riktigt farliga chanser i början av halvleken.
Det skulle dröja till timmen spelad efter slarv av Jägers innan han genom ett rappt skott lade bollen i Anton Malms vänstra hörna, 2-2 och nu blev det match igen.

I mitten av andra, erkänner att jag har dålig koll på tiden, jag sitter i typ linje med klockan i den fina hörnan av planen jag befinner mig, får JIF straff. Hampus Dahl lägger bollen tillrätta, alla på Åvallen är på helspänn, skott, Gabriel Cehlin Svensson i WIF målet räddar. Alla på Åvallen handas ut.
Med kvarten kvar blir det en rörig situation fram Anton Malm i JIF målet. På något vis får Robin Andreasson foten på bollen och lägger in 3-2 till hemmalaget. Vid det här laget hade det varit mycket Wisseltofta.

Sista 10 blir det kriga av och Jägers går för en kvittering med bland annat en klockren stolpträff av Hampus Dahl där jag nästan kan gissa mig till att alla på Åvallen trodde kvitteringen kom. Det delas ut ett par gula men även denna gången inget att nämna.
Efter att klockan visat 90, kan det vara en klassisk ”Sportjohan” går hemmalaget segrande ur denna batalj och Wisseltofta rycker i från något på andraplatsen med 37 poäng, med en match mer spelad. Jägers fortsatt på fjärde med 25 poäng inspelade.

Måste nämna dagens domare Jonas Wicander. Enligt mig series bästa domare. Att kunna hålla styr på 22 toktaggade herrar i ett stekhett div 6 derby är en bedrift. Säker i sina domslut, tydlig och bestämd. Fler av den sorten hade höjt div 6 fotbollen några pinnhål.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.