Holmström fortsätter

Lagbygget för Osby IK börjar ta form. Nu är en viktig pusselbit på plats. Lagkaptenen Colin Holmström har bestämt sig för att spela ytterligare en säsong i rödgult.
– Det är något speciellt med OIK. Vi vet var vi har varandra helt enkelt, förklarar han.

Sommarvärmen steker i nordöstra Skåne men om man sneglar i kalendern är hockeysäsongen inte allt för långt borta. I Osby har laget gått på is och väntar in en hel del nyförvärv, många av dem kommer göra sin första säsong i klubben. Nu har klubben gjort klart med en av nyckelspelarna från förra säsongen, nämligen Colin Holmström. Med sina 43 poäng var Kristianstadsonen inte bara en giftig spelare offensivt utan var även en viktig ledare på och vid sidan av isen. Hans spetsegenskaper kommer bli värdefulla även i årets OIK där det inte svämmar över av rutinerade spelare.

Holmström är taggad inför vad som komma skall.
– Jag var helt säker på att förra säsongen skulle bli min sista men det har börjat klia i fingrarna under sommaren. Det har funnits anbud både från högre svenska divisioner samt utländska klubbar men när jag summerade ihop allt så hade Osby den bästa lösningen.

Colin och hans sambo har fått tillökning under sommaren samtidigt som han studerar vilket gjorde en fortsättning med puck och klubba svår för ”pansarvagnen”. Privatlivet var prioritet och där såg OIK till att hitta en bra lösning, Nu blickar han fram emot att påbörja säsongen.

Lagkaptenen vet vad som krävs för att nå framgång och var hans viktigaste egenskaper finns.
– Jag har rutin, ledaregenskaper samt kan bidra med fart och fläkt. Det krävs ett stort jobb av oss alla men om vi tar det bit för bit så får vi se vart det leder, summerar Colin.

Från klubbledningens sida är man självklart belåtna med sin förlängning. – Självklart är vi nöjda. Colin står för så många bra saker både på och utanför isen som rimmar med vårt sätt att se på ishockey. Hans inställning i både med och motgång kommer att viktig för vårt lag, förklarar Roger Jönsson i sportgruppen.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer