Vinst med nöd och näppe


Det blev vinst i tredje träningsmatchen för OIK med 2-1 när Åstorp kom på besök. Lite tråkigheter med många utvisningar i slutperioden tog udden av vinsten en aning.

Text och bild: Peter Reimer

Första perioden blev en riktig träningsmatch. Inget av lagen hade väl något fint spel och det slarvades endel. Gästerna startade målskyttet med ett mer eller mindre slumpmål med ett skott utifrån slottet som letade sig in bakom Albin Jönsson i Osby-målet.


Kvitteringen kom genom Colin Holmström som fick en smörpassning av Robin Mendelsohn (lite osäker) och kunde lägga in 1-1.
Mittperioden blev hemmalaget bättre och satte bra press på gästerna. Den som stack ut mest i andra var den pigge finländska nyförvärvet Nahom Teshome som gjorde 2-1 målet på en fin styrning.
Samme Nahom var inblandat i mycket och skulle även styra in 3-1 men den gode Parastatidis stod bra till och dömde hög klubba istället.


Tredje perioden lyfte sig Osby något stepp till och förde matchen. Det blev endel utvisningen på bägge hållen och i slutet blev det sura miner och tråkigheter. Hoppas vi slipper sådant när serien drar igång. För i utvisningsbåset vinner man inga matcher.

Reimers tre spaningar:

  1. Nahom Teshome ska vi nog lägga på minnet. Kan bli den injektionssprutan som OIK behöver.
  2. Axel Jönsson i Åstorp stod för ett par riktigt fina räddningar. Kan betyda en viktig roll för Åstorp framöver.
  3. 216 personer på en träningsmatch en ljummen torsdagskväll. Det är inget annat än imponerande.

Träningsmatch
Vilka:
Osby IK – Åstorps IK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
När: 21 sep 2023
Var: Osby Ishall
Publik: 216
Text och bild: Peter Reimer

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA.