Sedan var det ketchup, senap och rostad lök.

Wisseltofta IFs Jesper Eriksson gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmamatch skulle ha en vilodag men väder tillsammans med matchens dignitet gjorde det omöjligt att kunna låta bli att ta en tur ut till Åvallen. Vi blev inte besvikna.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Viktig match på Åvallen under söndagen då Wisseltofta mötte Norra Rörum. Inte mindre viktig efter att Sösdala ”hjälpt” till i toppstriden genom att slå serieledande Perstorp. Alltså en fin chans för det blåa gänget att ta över den så viktiga spetsen i tabellen.

Det var en hel del nerver både utanpå och innanför hemmaspelarna i starten på matchen. Det kuggade liksom inte i och lagdelarna var allt för långt ifrån varandra. Passningsspelet kunde inte kännas igen och det muttrades lite både på plan och på läktarplats. Det skulle krävas en hörna och en skalle från backplats för att lösa upp knutarna. Fabian Olofsson, som är en van målskytt fast med klubba och plastboll, gav läderkulan en perfekt båge och 1-0 till Wisseltofta var ett faktum. Sedan var det ketchup, senap och rostad lök.

Wisseltofta IF spelare firar efter att Fabian Olofsson gjort 1-0 målet under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

2-0 var rena godbiten som fick hela Rörum att stå som statister när Albin Jönsson slutligen kunde bredsida in en dubblad ledning. Precis före paus ryckte skyttekung, Jesper Eriksson, sig till ett vasst läge och det tredje målet i hemmafavör satt perfekt.

Wisseltofta IFs Albin Jönsson gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek höll väl inte samma kvalitet som den första och Rörum fick mer att säga till om samtidigt som hemmalaget slog av på krafterna i början. Det var farligt ett par gånger om och ska vi vara ärliga är det smått otroligt att gästerna fick åka mållösa hem. Men det var precis vad som skedde och när orken tröt hos bortalaget avgjorde Wisseltofta tillställningen.

Wisseltofta IFs André Bengtsson har gjort 4-0 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tre ytterligare mål gav 6-0 och en bergsäker viktoria samt serieledning för blått lag från Osbyskogen. André Bengtsson firade stora triumfer med sina snabba fötter och blev tvåmålsskytt. Lägg till en framstormande Hugo Persson och målfyrverkeriet var totalt.

Wisseltofta IFs Hugo Persson gör 6-0 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tre matcher återstår av serien och Wisseltofta har satt sig i en fin sits. Treby väntar härnäst och det ska inte vålla några större problem om maskinen går som den ska.

3 spaningar från Åvallen:

· Gräsmattan var i absolut toppform. En välskött plan är a och o men det är lättare sagt än gjort vilket man ser när man besöker arenor runt om i regionen. Åvallen tillhör toppen och det måste kännas tryggt att ha en så fin arbetsplats när man kickar boll.

· Nicklas Liljekvist Bille – en färgstark profil i Rörums mål som i alla fall kommer att komma ihåg ett tag framöver. Inte bara för den nostalgiska målvaktströjan från 80-talet utan även för sitt outtröttliga tjoande från bakplan och sina utflykter långt upp i banan i bästa Rene Higuitastil för er som minns 90-talet.

· Wisseltoftas Mahmoud Kngo fick en spark i ansiktet och tvingades byta ymnigt blödande. Korsbandsskadade Filip Darlin skyndade till med första hjälpenlådan. Den gode Darlin kikade en stund innan han sa: – Hjälper det med tigerbalsam?

Norra Rörums GIFs Nicklas Liljekvist Bille ute på en soloåkning under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 6 Norra Skåne omg 19
Vilka:
Wisseltofta – Norra Rörums GIF 6-0 (3-0)
När:
17 sep 2023
Var:
Åvallen
Publik:
Säkert över 100

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.