Damlaget sken ikapp med solen

IFK Osby spelare firar efter att Lovisa Nordh Axelsson gjort (2)-1 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wä IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Damlaget sken ikapp med solen på Osby IP under lördagen. Efter en fint genomförd match stod man som segrare i mötet mot Wä. Lovisa Nordh Axelsson blev segerskytt via ett långskott. Tjong i medaljongen!

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

En inledning på matchen som hade fått en katt att spinna. IFK rullade boll för glatta livet och lät knappt sina motståndare känna alls på läderkulan samtidigt som man kom i anfall efter anfall. Det enda som man kunde anmärka på var skärpan i de avgörande lägena där det saknades ett och annat. Bra ändå var ledningsmålet som kom efter en tilltrasslad situation då Josefin Svensson fick en fot på bollen och ledningen var vit. Wä var inte ofarliga trots att man knappt hade något bollinnehav att tala om. Kristianstadslaget skapade två riktigt farliga lägen där Elsa Lindhe, sin vana trogen, stoppade med sina kvicka reflexer. Ledningen i halvtid för hemmatjejerna var odiskutabel och borde nog varit några mål större.

IFK Osbys Josefine Svensson gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wä IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Wä kom tillbaka starkt under halvlek tvås inledning. Kvitteringen lät inte vänta på sig men kom snöpligt efter hemmalagets fina första halva. Gästerna fortsatte att spela fint men på något sätt fick de vitblåa åter kommandot över händelserna. Lovisa Nordh Axelsson såg till att ge ny ledning i hemmafavör och det genom ett långskott, ett sånt som vi är så bortskämda med från lagkaptenen. Det var sedan chanser för mål åt båda hållen men Osby visade upp en stabil defensiv som höll hela vägen in i mål. In på kontot kom tre sköna poäng och samtidigt en revansch efter den tunga förlusten senast mot FCH.

Wä IFs Vera Waldén (ej i bild) gör 1-(1) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wä IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Lovisa Nordh Axelsson har gjort (2)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wä IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans tre spaningar:

· Malva Forsell! Oj, vad hon går från klarhet till klarhet. Inte en enda fot satte hon fel under matchens första halvlek och dominerade mittfältet tillsammans med Lovisa Nordh Axelsson på ett sådant sätt att man bara kan njuta från läktarplats.
· Klockan på IP. Det är alldeles för många matcher som spelas utan att man kan följa tiden. Vi håller tummarna att reparatörer snart kommer på plats så vi kan få lite hjälp på traven via vårt fina ur.
· Laget har klättrat upp till en fin femteplats i serien och spelet visar att det finns mer att ge. Vi går en trevlig säsongavslutning till mötes.

IFK Osbys Malva Forsell under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Wä IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 3 Norra Skåne omg 18
Vilka:
IFK Osby – Wä IF 2-1 (1-0)
När:
16 sep 2023
Var:
Osby IP

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.