Ska det vara så svårt att göra mål?

IFK Osbys Max Sandberg gör 1-0 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Nävlinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Typ 87% procents bollinnehav, en hemmamålvakt som knappt fick röra bollen och 16-0 i hörnor, men bara ett gjort mål. Så sammanfattas kvällens match ganska bra.

Text och bild: Peter Reimer

Fredagsmatch på Osby IP och det strömmande till endel publik, trevligt.
Som sagt Osbys bollinnehav var total och hemmalaget parkerade sig på Nävlinges planhalva i hela första halvlek. De radade upp anfall från högetkanten ibland och från vänster ibland. Men mål var det svårare att bli. Det blev antingen hörna eller inspark.
Noterbart från bombardemanget i första halvlek är ett saftigt skott signerat Alexander Saistam i minut 29 som passerade ribban med men hårsmån.
Fem minuter senare skulle Herr saistam vara inblandad igen. På ett inlägg från höger kunde Alvin Palmgrens hoppa högst och nickade mot Nävlinges målvakt Viktor Andersson som gjorde en av många fina räddningar denna kvällen.

IFK Osbys Alvin Palmgren med en målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Nävlinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I 39:e jobbar Max Sandberg till sig en straff och den var det ingen som protesterade mot.
1-0 sitter stabilt och de flesta trodde nog att nu släppte propper för hemmalaget.
Hörnorna avlöste varandra, den ena från höger den andra från vänster och hörnstatistiken efter första blev 11-0 till Osby. Pausvila och hemmalaget kan gå vila upp sig med 1-0 i bagagen.

Andra halvlek blev ganska lik den första. Osby gjorde ett anfall, det blev antingen hörna eller inspark. Med lite tur kunde Nävlinge hugga till sig bollen lite snabbt men lika snabbt blev de av med den. För hemmalaget var 100%-iga på den punkten. Nävlinge tilläts inte att vad jag kunde se göra ett anda avslut på mål under hela matchen.

IFK Osbys Melker Lundin under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Nävlinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Noterbart från andra är ännu en farlig nick från Saistam från ett inlägg signerat David Berg och detta redan i första minten.
Nävlinge gör det bra och de gör det väldigt svårt för Osby att göra mål i en ganska tråkig tillställning som slutar 1-0 till IFK.

Reimers tre spaningar:

1. Nävlinges kämpaglöd trots att man inte fick äga mycket boll.
  2. Ska det vara så svårt att göra mål i fotboll?
  3. När ska publiken på Osby IPs konstgräsplan kunna njuta av fotboll på ett vettigt sätt och inte behöva stå och hänga på ett staket i 90 minuter.