Sigge har kritat på

Osby IKs Sigge Blomqvist har gjort (4)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmamatch fortsätter att punktmarkera Osby IK. Likt förra säsongen får vi veta mer om spelarna som kommer att uppträda i röd dress under vintern och undersöka deras tankar om valet att spela i OIK. Först ut är en ungtupp med känt efternamn.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Han är den 4:e Blomqvist i raden och kom in som en virvelvind i slutet av förra säsongen. Nu väljer Sigge att skriva på ett nytt kontrakt för sin moderklubb där han därmed får chansen att starta sin första hela seniorsäsong.
– Jag är jätteglad! Stod och tänkte på en sak häromdagen och det är sedan jag kom tillbaka till OIK har jag återfått glädjen för sporten. Lite som man hade när man var barn och det är så kul att komma ner här och träna. Jag är jättetaggad inför säsongen och kommer göra mitt bästa för att fortsätta min utveckling.

Osby IKs Sigge Blomqvist gjorde A-lagsdebut under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants.
Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vad jobbar du mest med under försäsongen?
– Det gäller att hålla igång allt men konditionen är prioritet. Seniorhockey är något annorlunda så det gäller att hänga med.

Osby IKs Sigge Blomqvist gör (4)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Ladda upp inför säsongen genom att återupplev förra säsongen HÄR