IFK pulveriserade Ekeby


Seriepremiären är i antågande för herrarna i IFK. På lördag smäller det i Hästveda då läderkulan äntligen är i rullning på allvar. Genrepet skedde under tisdagen då man i DM pulveriserade Ekeby med solklara 4-0 efter ett stundtals imponerade spel. Hemvändande Albin Ekström var en av förgrundsfigurerna:
– Vi slarvar en del främst under första halvlek men vi gör det ändå bra, totalt sett.

Text och bild: Andreas Bergman

Det var från högerkanten som det hände saker för hemmalaget och då främst genom vassa inlägg. Robin Andreasson fick kalufsen på det första och Albin Ekström foten på det andra. Vips var IFK i förarsätet och det var inte alls orättvist för trots att Ekeby stundtals rullade bra boll var det en eller två klasser upp till kamraternas insats under inledningen.


Ekebys ork tog slut under slutakten och IFK behövde inte förta sig för att spela hem en säker vinst. 3-0 kom via ”Långa Farbrorn” (Adam Idström) som fortsätter att visa att han kommer vara extremt nyttig med sin påpasslighet och riviga spelstil. Målet kom med foten, lite ovanligt då vi vant oss att se Idströms mål komma från skallen.När Albin Ekström slog in en straff till 4-0 var det hela över och alla spelarna ville nog helst komma in i värmen istället för att kuta omkring i snöyran på IP.
– I andra är det inget snack, då trycker vi ner dem. Jag tycker att det ser bra ut inför premiären. Vi har många spelare som får speltid och alla känns lika bra. Så länge vi spelar vårt spel blir det svårt för alla lag att möta oss. Det handlar om att komma upp i rätt standard för oss så ska det gå bra. Hur känns det för egen del?
– Jag har inte kunnat träna på ett litet tag här nu så jag har nog en bit kvar till formen men det är kul att serien ska börja.


Bergmans tre spaningar:
– Det var många som gick av matchen med diverse skavanker. Flera av dem är av mindre storlek men till sist var det tomt på bänken hos tränarduo Nilsson som fick glädjas åt att alla inblandade fick speltid. Oroande dock var den skada som den lille trollkarlen, Meraj Haidari, ådrog sig. Han haltade betänkligt och premiären är definitivt tveksam.
– Premiär eller inte? Det är följetongen som går just nu. Vad vi hör är Hästvedas hemmaplan inte i speldugligt skick. Hästveda vill skjuta upp matchen, IFK ville spela.
Kan man då inte lägga premiären i Osby? Omöjligt, då varje kvadratmeter är upptagen av Lions ungdomscup.
SENASTE NYTT: Matchen uppskjuten till ett senare tillfälle!
– All cred till de tappra som stred 90 minuter i kyla och blötsnö under kvällen. Men det kommer bättre tider för fotboll, det kan vi vara säkra på. En sak är dock säker. Vi har en spännande säsong att se fram emot och förhoppningen är att den ska sluta i dur och inte i moll som i Bunkeflo förra hösten,

DM Slutspel 2024
Vilka: IFK Osby – Ekeby GIF 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 9´ Robin Andreasson, 2-0 40´ Albin Ekström, 3-0 50´ Adam Idström, 4-0 57´ Albin Ekström (straff).
När: 3 apr
Var: Osby IP