Rond ett till IFK Osby

IFK Osbys Alvin Palmgren har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Rond ett till IFK Osby. På ett svettigt Åvallen vann man den första striden mot Wisseltofta och tog ett skutt uppåt i tabellen. Ett klassmål och ett snöpligt dito la grunden till vinsten.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Så var dagen äntligen kommen, den dagen vi gått och väntat på i flera månader och bara längtat till. Den dagen då kommunens två bästa lag skulle göra upp om den första av två bataljer med livsviktiga poäng i potten men än mer viktigt är epitetet som bäst i kommunen.

Precis som väntat var det IFK med taktpinnen och Wisseltofta som försvarade sig och det gjorde man med den äran. Den där typiska ”WIF-andan” som är att kriga tills du stupar och aldrig ge dig fick både publik och Osby känna på. Trots ett stort bollinnehav blev det ingen utdelning för de vitklädda gästerna. Gabriel Cehlin Svensson i målet var stabil och fångade de försök som kom från de framstormande gästerna.

Wisseltofta IFs Gabriel Cehlin Svensson under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

På fronten, inget nytt efter paus och det kändes nästan som att hemmalaget fick lite mer att säga till om. Man är livsfarliga på fasta situationer och fick en boll i nätmaskorna på just en sådan men den fullträffen dömdes helt riktigt bort av domartrion. (För övrigt en klanderfri insats där det bara fanns små fläckar att putsa bort.

Wisseltofta IF efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Istället skulle IFK Osby se till att ta ledningen och det var Viktor Petterssons trollerilåda som fick tala. En perfekt passning till Alvin Palmgren som skötte resten med ackuratess. Det första viktiga målet gick till gästerna och det var inte alls orättvist.

IFK Osby spelare firar efter att Alvin Palmgren gjort 0-1 målet under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det fanns inget att göra för Wisseltoftagrabbarna utan att sätta allt på ett kort. Långbollar in mot Anton Malm och Osbys försvar men man stod säkert i vinden och släppte in några direkta farliga chanser.
Istället kunde Edi Tahiri stänga butiken med sitt 0-2 mål då Cehlin Svensson var ute och slarvade med läderkulan.

IFK Osbys Edi Tahiri gör 0-2 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans ”Sett & Hört” från sidlinjen:
· Varmaste dagen på sommaren än så länge och det påverkade både spelare och publik. Orken tröt och det var säkert en hel del som passade på att förbättra sin solbränna utanför sidlinjen. 315 personer är inget annat än glädje och ett stort kvitto på att den lokala idrotten åter visar sig granitstark i vår region.
· Många av spelarna känner varandra sedan gammalt men det var ändå god stämning både före och efter avspark. ”Vänta tills matchen börjar” fick vi höra men överlag var det en stilla tillställning om man har befunnit sig på ett derby i Trollarinken eller Hangaren.
· Avslutningsvis måste vi ge en eloge till den fina gräsmattan på Åvallen. Välklippt och i fin form, precis vad spelarna gillar och jag förstår att man trivs med att ha den som sin hemmaplan. All credit till arrangemanget för dagen i stort och en extra klapp på axeln för den fina mattan.

Div 5 Nordöstra Skåne omg 10
Vilka: Wisseltofta IF – IFK Osby 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 (64) Alvin Palmgren, 0-2 (85) Edi Tahiri
När:
1 juni 2024
Var:
Åvallen
Publik: 315 betalande (men uppåt 400 runt Åvallen)

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.