En viktig seger för Osby

IFK Osby spelare firar efter att Liam Frick gjort 2-0 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Näsums IF.
Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jorden består av 70 % vatten, resten täcks av Ludvig Lindmark. Mittfältsstrategen glänste när IFK Osby slog Näsum på hemmagräs. En viktig seger när serien går in ett spännande skede.
– En viktig seger för oss och skönt att vara tillbaka på vinnarspåret, säger matchens lirare.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Efter en inledning inte helt i lagets smak är det bara segrar som gäller för IFK Osbys herrar. Näsum stod för motståndet under onsdagen och det såg ut lite som vanligt under inledningen då laget hade ett stort bollinnehav men spetsen var mer tveksam. Gästerna var inte helt ofarliga när man väl fick till kontringar men det var IFK som styrde och ställde. Till sist fick man det viktiga ledningsmålet då Ludvig Lindmark fick kalufsen på en hörna.

IFK Osbys Ludvig Lindmark har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Näsums IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Med målet släppte nervknutarna och vi fick i alla fall se små glimtar av vad laget är förmöget att prestera. Som när Liam Frick tog saken i egna händer och via ett solonummer i den högre skolan ökade på till 2–0. En bra men långt ifrån perfekt start på matchen då kraven är skyhöga på de vitblå kamraterna.

IFK Osbys Liam Frick gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Näsums IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Skeendena på planen utkristalliserade sig ännu mer efter kaffepausen då Osby fortsatte att dominera händelserna och inte låta bortalaget skapa några större farligheter. Sin vana trogen brände IFK målchanser men när ”Långa farbrorn” alias Adam Idström skallade in 3-0 var matchen vunnen.

IFK Osbys Adam Idström nickar in 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Näsums IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tränarduo Nilssons kunde lufta en nästintill skadefri trupp och det syntes då Näsum inte alls hängde med när nya starka ben med kreativitet kom in och agerade. När vi summerade matchen var en seger med 5-1 för det vitklädda laget nästan i underkant. Ett perfekt avstamp inför derbyveckan som är i antågande. Det blir något att se fram emot.
– Vi har haft både sjukdomar och skador så det har varit frustrerande. Stundtals spelar vi bra men vi har en del att jobba på, särskilt på sista offensiva tredjedelen. Där kan vi bli bättre. Nu ser vi fram emot derbyt, det ska bli riktigt kul, avslutar Ludvig Lindmark.


Tre tankar och funderingar från sidlinjen:
·  Nu har Osby fått tillbaka nästan hela sin trupp från skador, sjukdomar och annat skit. Glädjande är att skyttekungen Max Sandberg börjar närma sig comeback. Förhoppningsvis under nästa vecka är det vi får till oss och då ligger derbyt mot Wisseltofta bra till.
· Många spelare gav goda besked under matchens gång och det var inte bara Ludvig Lindmark som imponerade. Liam Frick for fram som hjulben på sin kant och skapade flera fina möjligheter förutom sitt vackra 2–0. Ett besked vi väntat på.
· Nu ser vi till att fylla Åvallen i Visseltofta till bredd och längd. Ett derby hetare än vi kunnat ana, nästan i klass med OIK-Glimma fighterna under höst- och vinterhalvåret. För lagen, bygden och alla sportintresserade ber jag er att sprida ordet. 13:00 nästa lördag 1/6. Väl mött!

Div 5 Nordöstra Skåne omg 9
Vilka: IFK Osby – Näsums IF 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 (28) Ludvig Lindmark, 2-0 (42) Liam Frick, 3-0 (86) Adam Idström, 3-1 (88) Hugo Olsson, 4-1 (90) Albin Ekström, 5-1 (91) Meraj Haidari
När:
23 maj 2024
Var:
Osby IP

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.