Jägersborgs IF´s Ludvig Tornerefelt gör (4)-2 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tyringe IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 6 Norra Omg 18

Vilka: Jägersborgs IF – Tyringe IF 5-2 (1-2)
När: 18 sep 2022
Var: Jägers IP
Mål: 0-1 (1´) Emil Nilsson, 0-2 (29´) Daniel Jeppsson, 1-2 (30´) Ludvig Tornerefelt, 2-2 (66´) Alen Pajalic, 3-2 (81´) 4-2 (84´) Ludvig Tornerefelt, 5-2 (90´) Noah Idström.
Publik: Kanske 50
Bild och text: Peter Reimer

Proppen ur

Matchen hade knappt börjat när Tyringes Emil Nilsson efter missförstånd hos hemmalaget kunde lägga in 0-1 ledningen för gästerna. JIF var inte riktigt på tårna första minuterna men efter 20 spelade har de hämtas sig efter chockstarten Tyringe inledde med.
Jägersborg fick igång ett bra spel och matchen jämnade ut sig en aning.
Från ingenstans i minut 29 och än en gång missförstånd i Jägers-lägret kunde Tyringes Daniel Jeppsson liggandes lägga in 0-2 till gästerna. Erik Malmberg fick assistera målvakt när Christoffer Lundin var på vift men bollen hamnade i nätet.

Jägersborg skulle reducera snabbare än tåget när Ludvig Tornerefelt i minut 30 på ett halvdistansskott kan göra 1-2.
Sista 15 av halvleken är ganska jämn. Tyringe tappade en aning sitt fina spel de inledde med och Jägers fick bra fart under dojjorna och skapade en del.
Jägersborg kom ut till andra halvlek som ett helt annat lag. Några byten och positionsbyten fick hemmalaget snabbt tryck på gästerna.
De radade upp chanser och fick både frisparkar och hörnor med sig. Kvitteringen hängde över Jägers IP som en flintastekar på grillen.
En föraning av vad som komma skall kom i 56:e när JIF kvitterar, rätta mig om jag har fel att det var Alen Pajalic som höll sig framme men målet blev bortdömt för offside.
Dock 10 minuter senare och efter de haft bra tryck på gästerna och radat upp chanser får Jägers en frispark i bra läge framför mål.

Nämnda Alen får en andra chans och tar den med råge när han dundrar in kvitteringen.
Nu släppte det för Jägersborg och de styrde matchen helt nu.
Med 10:an kvar skulle Ludvig Tornerefelt göra sitt andra när han långt nere på högerkanten dra ett skott som går in, 3-2 tavlan som inte finns.
Tre minuter senare gör samme Tornerefelt en soloräd, dra ett par spelare och kan lugnt lägga in 4-2 och ett hattrick i protokollet.
Trycket fortsatte, Jägersborg ville mer.

89 minuter på uret och hemmalagets Ludvig Johnsson har väldens chans att utöka för hemmalaget.
Turen går istället till den yngre brodern Idström som håller sig framme och gör 5-2 till hemmalaget.
En tung vinst och en grym upphämtning från 0-2 till 5-2.
Det var viktiga mål och poäng för hemmalaget som går för en kvalplats som bästa fyra.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.