IFK Osby – Västra Karups IF

Västra Karups IF´s Malin Forsell gör 0-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Västra Karups IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydvästra Götaland Omg 17

Vilka: IFK Osby – Västra Karups IF 1-3 (0-2)
Mål: 0-1 Erika Johansson, 0-2 Malin Forsell, 1-2 Amnda Andersson, 1-3 Jennifer Mårtensson.
När: 3 sep 2022
Var: Osby IP
Publik: 60-ish
Bild och text: Peter Reimer

Oavgjort hade varit rättvist

Två snabba kontringar och ett bolltapp kostade tre poäng för IFK när de mötte Västra Karups IF. Men vi tar det från början.
Som de senaste matcherna Hemmamatch har bevakat har det varit näst in till perfekt fotbollsväder. Sensommar-värme och sol. Härligt.
Domare Hajrudin Aljic blåser igång matchen och bägge lagen känner lite på varandra.
Första 15 är rätt lugna med avvaktande spel från bägge lagen.

Västra Karups IF´s Erica Johansson gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Västra Karups IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

20 minuter på klockan och VKs Malin Forsell snabb som blixten springen på vänsterkanten och vänder inåt straff området där hon hittar Erica Johansson framför högerstolpen och hon kan med lätthet lägga in 0-1 till gästerna. Lite snopet då Osby hade fått igång ett bra spel.
Nu böljade spelet ganska mycket fre och tillbaka. Bägge lagen fick varsin hörna men utan resultat.
När halvtimmen spelad hat Osby spottat upp sig något och fått igång spelet.

Som en blixt från klar himmel springer sig än en gång VKs Malin Forsell sig fri på en kontring och kan utöka för gästerna, 0-2 på tavlan. Än en gång lite orättvist när Osby hade spelet.
Halvlek
I andra halvlek är det Osby som går för en reducering och det är nära ett par gånger.

IFK Osby´s Amanda Andersson gör (1)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Västra Karups IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Uret hade passerat 50 minuter när Ellen Malm (rätta mig om jag har fel) gör en fin passning från högerkanten till Amanda Andersson som står perfekt i straffområdet och kan reducera för hemmalaget.
Osby gick nu för en kvittering och skapade en del bra chanser.

Västra Karups IF´s Jennifer Mårtensson gör 1-(3) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Västra Karups IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Timmen spelad och ännu inte någon kvittering. Istället får VKs Jennifer Mårtensson tag på bollen utanför straffområdet och drar iväg ett skott och oturen är framme för Osby målvakt Elsa Lindhe som tappar in bollen. Istället för 2-2 blev 1-3. Nu var det en något större uppförsbacke för hemmalaget.
I slutet av matchen får först Julia Billinger iväg ett bra skott som går i ramen och sedan drar Ellen Malm iväg ett skott från höger som VKs målvakt Johanna Borgcrantz tippar i stolpen och ut. Närmre än så kom Osby och Västra Karup kan plocka hem de tre poängen.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.