IFK Osby – Bjärnums GoIF

IFK Osby´s Salem Zahroon med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 NÖ Omg 18
Vilka: IFK Osby – Bjärnums GoIF 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 (45′) Emil Svensson
När: 4 sep 2022
Var: Osby IP
Publik: 60-70 kanske
Text och bild: Peter Reimer

Starkt jobbat trots förlust

Förutsättningarna var inte de bästa för IFK Osby inför dagens match mot serieettan Bjärnums GoiF, en handfull spelare fattades och de som var uttagna fick verkligen jobba i den gassande solen på ett hett plastgräs på Osby IP.

IFK Osby´s Mattias Nilsson inför fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det ekade även en bekant röst över IP när Mattias Nilsson, blivande tränare för hemmalaget coachade laget. Ska bli spännande och se vad han och hans bror Morgan kan göra för att lyfta laget nästa säsong.
Matchen startar i en rivstart med att Bjärnum skapar en målchans redan miniut 2 och Osbys målvakt Salem Zahroon får slänga sig direkt och slå bollen ut till hörna.
På dessa två minuter skapar Bjärmun två farliga chanser och två hörnor.
Det är annars ett böljande spel och bollen går från det ena laget till det andra. Bjärnum är något starkare och för spelet medan Osby får jaga mer boll.
I minut 37 blir det en rejäl kollision mellan Osbys målvakt Salem Zahroon och Simon Omari. Zahroon tappar andan och blir liggandes på planen.
Bjärnum fortsätter att hålla boll men Osby rycker upp sig en aning sista 10.

Bjärnums GoIF´s Emil Svensson gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Luften går ur en aning på hemmalaget när Bjärnums Emil Svensson helt omarkerad får till en kontring och blir ensam med Salem Zahroon i Osby-målet och kan enkelt lägga in bollen för ett ledningsmål.
Halvlek
Caesar Lorentzson har fått dragit på sig målvaktshandskarna inför andra halvlek när Salem Zahroon fått kastat in handduken efter kollisionen i första.

IFK Osby´s Caesar Lorentzson med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu
Bjärnums GoIF´s Albert Jansson och IFK Osby´s Alexander Saistam under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hade Bjärnum mycket boll i första så hade de ännu mer i andra. Det märktes tydligt att Lorentzson hade bytt backen mot målet.
75 minuter spelade och jag får en känsla att Bjärnum spelar på resultatet, tempot sjönk en aning och Osby hade svårigheter att ta sig ändra fram till sista tredjedelen pga av att Bjärnum hade gått ner till 5 backlinje. Kände gästerna att motståndet var bättre än de föreställt sig?
Sista 10 är det Osby som går för en kvittering och det är inte långt kvar.
Med bara minuter kvar får Osby en frispark strax utanför straffområdet men den blir resultatlös.
Matchen slutar 0-1 och Bjärnum kan inkasera ytterliga tre poäng i toppen av 5:an.

IFK Osby´s Arian Mikic under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget gör det riktigt bra med tanke på att så många nyckelspelare fattades. Undra hur det sett ut om Osby hade ställt upp med ordinarie elva? Det hade till och med kunnat bli vinst om de hade spelat som idag. Det är bara min gissning.
Vill nämna dagens domartrio med Pontus Jönsson vid rodret som gör en bra match. Det brukar det vara när herr Jönsson dömer.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.