I morgon är det dax

HockeyTrean smakat rätt beskt vid första zippen, det har väl om sanning ska fram inte varit särskilt bra nivå på den serien de senaste åren. Missförstå mig inte, topplagen, de som spelar alltrean efter jul och kanske till och med kvalar har det varit hyfsad nivån på. 

HockeyTrean 22/23 är i år en mer vällagrad sort som definitivt behöver lyftas mer för att slippa sin ”bara-trean-stämpel”. Med lag som Osby IK, Olofströms IK och Trelleborgs IF som spelade i tvåan förra säsongen och bla ett hårt satsande Helsingborgs HC kan det bli den bästa division tre på många år. Vi ska inte glömma derbybataljerna mellan Osby IK, Glimma och Diö, de första på 25 år som de spelar i samma serie.

Osby IK ställer vid rodret Danny Dubblestyne, en 27 årig kanadensare som senast var head coach för Bancroft Rockhounds i GMHL, en junior-hockeyliga i Kanada. Assisterande tränare är en välkänd hockeyprofil i Osby, Alexander ”Loddan” Lodin med 264 matcher på cv’t blir Dannys partner under säsongen.

Laget Osby IK ställer på isen är ett relativt ungt lag med medelålder på 22,3 år med 11 svenska och 12 utländska. Bland dessa finns det ett gäng redan kända Osbyspelare.
Albin Jönsson som gör sin fjärde säsong i OIK-tröjan och före detta juniorerna Robin Andreasson, Piet köster, Anton Malm, Axel Lindgren och Abbe Nilsson.
En riktigt tung och viktig kugge i laget är Colin Holmström som gör sin femte säsong i OIK-stassen. Rico-Marder Velja, Hugo Widenberg-Larsson, Yevgeni Dubovitsky och Isak Erlandsson är ytterligare fyra spelare som kör ett år till i OIK.

Laget har spelat två träningsmatcher, dessa på bortabana. Första mot Trelleborg som slutade med en 7-4 förlust och mot Olofström där en tight match tillslut blev 2-1.
I morgon är det dax för laget att visa upp sig för Osby-publiken och spela första träningsmatchen i Hangaren när Värnamo kommer på besök. Ska bli riktigt kul att hockeyn är igång igen.

Text och bild: Peter Reimer