IFK Osby – Röke IF

IFK Osby´s Elin Danielsson gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydvästra Götaland Omg 7

Vilka: IFK Osby – Röke IF 4-2 (2-0)
Mål: 1-0 Elin Danielsson, 2-0 Emma Paulsson, 3-0 Elin Danielsson, 4-0 Emma Paulsson, 4-1 Sandra Malm, 4-2 Alva Johansson.
När: 20 maj 2022
Var: Osby IP
Publik: ca 70
Bild och text: Peter Reimer

Tung derbyseger

Derbydax på Osby IP. IFK Osby tar emot Röke IF.
Regnet hängde över Osby IP när domare Jonas Wicander blåser igång matchen.
Den hinner knappt börja när Elin Danielsson håller sig framme och kan göra 1-0 till hemmalaget.
Osby är det stabila laget och har ett fint passningspel och upplägg.
Röke får igång sitt spel mer och mer och i mitten av halvleken hänger det en kvittering i luften.
Osby rycker upp sig och får igång sitt fina spel igen och sista 10 är de det bästa laget. Med bara minuter kvar av halvleken gör Osby´s Emma Paulsson 2-0 och hemmalaget kan gå till halveksvila med en rättså skön ledning. Men att leda 2-0 kan vara det svåraste att försvara.
Andra halvek startar lite avslaget.
I minut 61 kämpar sig Elin Danielsson sig till ett skottläge och kan göra sitt andra mål för dagen när ”trean” sitter.
Nu blir det lite uppgivet från Rökes sida och Osby känner sig trygga med en 3-0 ledning.
Spelet böljar en aning fram och till baka, Röke rycker upp sig och gör allt för en reducering och Osby inte bara försvarar sin ledning de vill mer.
I minut 71 gör även Emma Paulsson sitt andra för dagen och Osby utökar till 4-0.
Röka ger sig inte så lätt och 7 minuter senare kan de genom Sandra Malm sätta reduceringen, 4-1.
Nu får Isabella Skagerholm i Osby-målet några svettiga minuter. Röke får bra med energi av målet och trycker på bra.
Tillslut får Skagerholm kapitulera och Alva Johansson kan sätta gästernas andra mål, 4-2.
Närmre än så kom inte Röke och IFK Osby tar en tung derbyseger.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.