IFK Osby – Ljungby IF

IFK Osby´s Malva Forsell har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Ljungby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydvästra Götaland Omg 22

Vilka: IFK Osby – Ljungby IF 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 (3´) Amanda Andersson, 2-0 (36´) Malva Forsell, 2-1 (87´) Hanna Otterholm
När: 9 okt 2022
Var: Osby IP
Publik: 60-70 kanske
Bild och text: Peter Reimer

Seger i sista

Sista matchen för Osbys damer och det var LjungbyIF som stod för motståndet.
Från första minut var det Osby som styrde och ställde på planen och de chockstartade med att Amanda Andersson gjorde 1-0 redan i minut tre.
Osby fortsatte att inneha boll och kunde passa sig i genom laget för att sedan gå för ett anfall där det saknades det sista för att bollen skulle i mål.

IFK Osby´s Amanda Andersson har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Ljungby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Ljungby skapad endel och kunde genom Malena Forserud göra några fina kontringar dock utan resultat.
Machen kändes som den hamnat i stå när Osbys Malva Forsell dra till med ett skott som är otagbar för Wilma Iversen i Ljungby-målet. 2-0 till hemmalaget efter 36 minuters spel.
I andra halvlek får Ljungby ny energi och är det laget som för spelet till en början. De får ett par hörnor dock utan resultat men det bevisar att de var vassare i andra än i första halvlek.
Men längre in i halvleken är det Osby som tar över taktpinnen.
Med Matilda Svensson på vänsterkanten och namne Josefine på topp skapades en del fina inspel men bollen ville in passera Iversen i målet.

Ljungby IFs Wilma Iversen med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Ljungby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Ljungby skapade inte särskilt mycket mer i halvleken men från ingenstans i minut 87 drar Hanna Otterholm iväg bollen i en hög bollbana som går över Elsa Lindhe i Osby-målet och reduceringen är ett faktum. Ljungby får lite energi av målet och de sista minutrarna är det lite tryck mot Osby-målet.
Det blir inga fler mål, IFK Osby vinner sista seriematchen hemma med 2-1. Fin avslutning.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.