Glimma HK – Osby IK

Glimma HK´s David Svensson gör 1-0 under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra E Omg 3
Vilka: Glimma HK – Osby IK 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Mål: 1-0 David Svensson
När: 8 okt 2022
Var: Trollarinken
Publik: 490
Text och bild: Peter Reimer

Glimma vann tight derby

Det var upplagt för en klassik derbymatch i Trollarinken i Glimåkra ikväll. Glimma Hockey och Osby IK skulle mötas i tredje omgången i hockeytrean. Det är några år sedan lagen möttes och då vann Osby bägge mötena. Skulle det bli ändring på det nu.
Innan matchen fick vi uppleva en fin tröjhissning när Wilma Nilsson fick sin nummer 17 hissad till taket för sina insatser inom hockeyn och bland annat i SDHL.

Glimma var laget som skötte taktpinnen och kunde föra puck ostört och OIK fick mest jaga. Satt månne Helsingsborgs-matchen i benen på Osby-spelarna?
Bitvis spelade Glimma som powerplay trots att bägge lagen var fulltaliga. Osby fick jaga och Glimma passade pucken mellan varandra utan problem.
I en tilltrasslad situation framför Jonathan Classon i Osby-målet efter ca 12 minuter spelade kunde inte helt oväntat Glimmas David Svensson göra 1-0 till hemmalaget. Skotten i första speglar klart matchen, 14-5 till Hemmalaget.

Andra perioden steppar Osby upp något och skapar en del farliga målchanser. Det är bitvis riktigt tight på isen där bägge lagen vill mycket. Milton Svensson i Glimma-målet har fullt upp och räddar det mesta denna kväll. Det blev mållöst andra perioden och Osby kunde vinna skotten med 13-8.

Tredje perioden blir lika tight som de andra två perioderna och det är jämnt mellan lagen. Glimma lyckas störa Osbys spel och de har stora svårigheter att få till något vettigt. Ingen av lagen fick sitta i ”snickaboa” i tredje och det kändes som domare Peter Hall släppte lite mer nu.

Glimma vinner derby-bataljen, det blir bara ett mål och jublet efter slutsignal var öronbedövande.
Funderade på när Glimma vunnit ett derby mot Osby senaste, men mig veterligen har det aldrig hänt i modern tid. Rättare mig om jag har fel om det är något som vet när det hände senast.
Det är inget som är som förut. Hockeytrean är förmodligen lika bra nu som hockeytvåan var för fem sex år sedan.
490 betalande i publiken bevisar att det finns ett stort hockeyintresse i Göinge.
Vill tillsist tacka Glimma Hockey för deras gästvänlighet när Hemmamatch varit på besök. Stort tack.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.