Osby IK – Helsingborg HC

Osby IKs Jokubas Minelga gör 4-3 i suddendeath under ishockeymatchen mellan Osby IK och Helsingborgs HC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra E Omg 2
Vilka: Osby IK – Helsingborg HC 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 1-0)
Mål: 1-0 Colin Holmström, 2-0 Jokubas Minelga, 3-0 Elias Olsson, 3-1 Anton sjöstrand, 3-2 Kasper Forsell, 3-3 Jahwara Rennalls, 4-3 (ot) Jokubas Minelga.
När: 6 okt 2022
Var: Osby Ishall
Publik: 252
Text och bild: Peter Reimer

En riktigt kämpainsats belönade sig

Så har äntligen hockeysäsongen dragit igång igen och det var lite förväntan i Hangaren ikväll när Osby IK tog emot Helsingborg HC i seriepremiären.
Matchen hade knappt börjat innan Colin Holmström hade presenterat sig och kunde göra 1-0 till hemmalaget och klockan hade precis passerat 2 1/2 minut. Sicken start.

Helsingborg kändes som det bättre laget och skapade det mesta men Osby slet och försvarade sig med bravur och det blev inga mer mål i första perioden. Ett gäng utvisningar från båda lagen lyckades de dra ihop innan periodvilan kom.
Osby fick starta andra perioden i boxplay efter Colin Holmströms utvisning i första. Helsingborg får dock ingen utdelning på den powerplayen.
Osby chockstartar redan efter 1.48 när Jokubas Minelga gjorde 2-0 till hemmalaget och bara ca 2 1/2 minuter senare vräker Elias Olsson in 3-0.

Helsingborg jagar och jagar utan resultat och Osby IK jobbar på och är sammansvetsade som om man spelat ihop i flera år. Det var faktiskt riktigt rolig att se.
Fem minuter kvar av perioden gör Helsingborgs Anton Sjöstrand en soloraid från egen zon genom hela banan och avslutar med att reducera, 3-1 och det drogs en lättnandes suck i Helsingborg-lägret.

Tredje perioden hade knappt börjat endast 8 sekunder när just nämnda Anton Sjöstrand åker på matchens mest onödiga utvisning när han sprutar ner Osby-målvakten Jonathan Classon med snö efter en avblåsning. Fem minuter in i tredje tråcklar forne Osby-spelaren Kasper Forsell in andra reduceringen för gästerna. Nu var det match på alvar då det hängde mål i luften.
Minuterna gick och de flesta i Hangaren trodde nog att ”de röe” skulle plocka hem detta.
Men Helsingborg ville annat och hade ett rejält tryck på Osby de sista minuterna.

Det gav resultat tillslut när Jahwara Rennalls kunde kvittera och det var inte helt oväntat.
I sudden skulle ett fatalt misstag från Helsingborg kosta extrapinnen när de får ett ”team penalty” för för många spelare på isen, nu bliv det fyra mot tre. Det tar bara 1 1/2 minut så har Abbe Nilsson passat Jokubas Minelga som snyggt kan lägga in 4-3.
Osby sliter till sig denna segern med tanke på att man bara hade tre femmor.

Matchen bäste spelare blir inte helt oväntat Osby-målvakten Jonathan Classon som gör en kanonmatch mellan stolparna när han motar 55 av 58 skott.
Skotten speglar faktiskt matchen rätt väl där Helsingborg vinner med 26-58. Men som klyschan säger, det är målen som räknas.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.