Glimma tog revansch

Manifestation för att rädda Osby ishall inför ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Antagonister på isen, bröder vid sidan om. Glimma HK stod tillsammans med Osby IK i kampen om att få behålla sin ishall. Gemensamt höll man upp en banderoll med ”Förstör inte våra drömmar”, ett budskap som nog fick många av de 837 åskådarna att få gåshud. En manifestation som osade kamp och samhörighet. Glimmas ordförande Malin Olsson förklarar:
– Det var självklart för oss. Vi skulle kunna vara glada att vår klubb får 200 nya medlemmar men det är bara en kortsiktig lösning. Då försvinner allt det härliga mellan klubbarna och vi skulle gå miste om derbyn som ikväll. Vi hoppas att OIK får ha kvar sin ishall och jag tycker att budskapet vi sände ikväll var tydligt.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

På isen var det hemmalaget som styrde och ställde inledningsvis och givetvis var det förstafemman med firma Hansson och Dreberg som var vassast. Osby gjorde inledningsvis en ganska slät figur av sig själv men försvarade sig väl. Därför skulle målen vänta.

Glimma HK med en målchans under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I den andra blev det fler par på dansgolvet men Glimma fortsatte att vara orkesterledare och till sist blev det hits. Två för att tala klarspråk då först Fredrik Hansson sköt för kung och fosterland följt av snabbskrinnaren Albin Brännströms friläge. I det läget var det synnerligen rättvist och jag kunde inte komma på en anledning till att gästerna skulle hitta tillbaka i matchen. Men det fanns spelare som hade andra planer. Dominic Chara tog vara på en ”höjdare” och när väl läget gavs small det till i krysset bakom annars storspelande Sami Torppa.

Glimma HK´s Albin Brännström gör 2-0 under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby IKs Dominik Chara har gjort 2-(1) under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tjeckiska Chara var inte nöjd utan kvitterade Glimmas ledning i powerplay när vi hade nått så långt som till sista perioden och man kunde börja ana att matchen skulle avgöras i förlängning. Det ville inte Glimma och framförallt inte Victor Nilsson. Lagkaptenen som samlar avgörande mål på hög i år fann sin favoritposition och iklädde sig rollen som huvudperson när han var obarmhärtig på Jacob Drebergs smörpassning.

Glimma HK´s Victor Nilsson har gjort (3)-2 under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tack för kaffet! Glimma tog revansch på grannklubben och tog ett stort steg närmare spel i alltrean framöver. Trots att det var viktiga poäng på spel var ändå manifestationen före matchen som etsat sig fast mest på näthinnan. Grymt jobbat från båda klubbar där man visar att man kan stå samman som en trots att man är rivaler på den frusna vattenytan.

Osby IKs Albin Jönsson med en räddning under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Med röda ögon vill jag berömma Albin Jönsson för sin fina insats. En näve av fina parader och överlag ett stabilt spel. Till sist vill jag även lyfta en spelare som jag inte tyckt kommit riktigt upp på sin nivå så långt men gjorde det ikväll. Backen Anton Malm var riktigt bra på backplats och växte med ansvaret han fick från ledarna. Fortsätt så.

Bergmans tre Trollspaningar:

– 837 personer i ytterligare ett hett derby. Även för en person som inte är uppväxt i bygden är det julafton när dessa lagen drabbar samman. Nu var stämningen inte lika elektrisk som vid vårens derby men varför ska man klaga? Tänk om hockey alltid var så här?
– Colin Holmström. Varför får du inte spela de roliga matcherna? Osbys pansarvagn fick 4 matchers avstängning i samband med en situation i matchen mot Ronneby där möjligtvis två minuter hade varit ett rätt val. Det känns som att man jagar spelaren med ljus och lykta. Återfallsförbrytare i det här fallet? God morgon!
– Jag älskar personer som brinner för sin klubb och de ideella själar som finns i och runt våra idrottsevenemang. I Glimåkra heter spindeln i nätet Tomas Strandberg. Han gör inte bara ett idogt jobb som materialförvaltare utan han ser dessutom alltid till att vi som jobbar runt matcherna har det bra och att vi har de förutsättningar som behövs.
All heder, du gör ett grymt jobb och är GHK personifierad för oss. Vi känner oss alltid välkomna!

Hockeytrean Södra F Omg 10
Vilka: Glimma HK – Osby IK 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
När: 11 nov 2023
Var: Trollarinken
Publik: 837