1323 visade sitt stöd för Hangaren

1323 personer såg matchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Gamla fina hangaren levde upp som i fornstora dagar när Osby tog emot Trelleborg under torsdagskvällen. Efter diverse galna politiska beslut är ishallens dagar räknade men Osbyborna tänker inte ge sig så lätt. Man kraftsamlade tillsammans med övrig region och staplade in 1323 personer iklädda diverse matchtröjor och vassa halsar som kunde gapa på ett magnifikt sätt.

Text: Andraes Bergman
Bild: Peter Reimer

Att Trelleborg kunde dra det längsta strået var möjligen ett nedprioriterat problem just nu. Det viktiga var entusiasmen, närvaron och kärleken till både klubb och dess hem. Det råder inget tvivel om att den brinnande lågan för ”di röe” är starkare än på mycket längre. En så fin publiksiffra vittnar inte om något annat.

Osbyklacken under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Matchen i sig var jämn, tight och spännande. Båda lagen kunde vunnit under ordinarie tid men det blev vitt gäng som tog bonuspoängen efter straffslag. Definitivt tändvätska för OIK inför derbyt som bara är 40 timmar bort. Är det nån mer än vi som längtar?

Trelleborgs IFs Oscar Johansson gör 3-(4) på straffar under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans tre spaningar:

· Nu får det vara nog med skador. Ytterligare två man uppsatta på skadelistan och ett redan brandskattat lag går på knäna. Det gäller att mobilisera kraft inför kommande derby på lördag. Då krävs en seger för att vända trenden.
· Lagens två ledande femmor presterade stor hockey under torsdagen. De båda ledde sina lag och det kändes farligt så fort de vistades i anfallszon. På en annan nivå än division 3? Definitivt!
· Andreas Parastatidis, matchens domare. Kan ha en svajig nivå då och då men efter denna match är det bara att lyfta på hatten. Bra nivå, höll sig utanför och lät lagen göra upp.

Hockeytrean Södra F Omg 9
Vilka: Osby IK – Trelleborgs IF 3-4 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1)
När: 9 nov 2023
Var: Osby Ishall
Publik: 1323