Glimma HK´s Erik Jönsson har gjort (1)-1 under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Osby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vilka: Glimma HK – Osby IK 8-4 (6-1, 1-2 1-1)
Var: Trollarinken
Publik: 660
Bild och text: Peter Reimer

Ombytta roller i returen

Man hade knappt hämtat sig efter matchen i torsdags när det nu var dax för returen i playoffmatcherna mellan Osby IK och Glimma HK.
Första matchen gick till OIKs favör och frågan var om de skulle avgöra denna lördageftermiddag i Trollarinken.

Vill bara inleda med att som fotograf i Trollarinken blir man kungligt mottagen med egen fikabricka med en termos kaffe, tilltugg och en burk cola, top notch.
Första perioden hade knappt börjat när Osbys Tamas Szekeres lirkar in ledningsmålet för gästerna i den andra minuten, en drömstart. Men…

Efter det blev det några nattsvarta minutrar för Osby som stod sig dyrt resten av matchen. Hemmalaget drar igång en målkavalkad där Erik Jönsson sätter både kvitteringsmålet och ledningsmålet.
Efter det var det Herr Alricssons tur att näta, 3-1 på tavlan och Jönsson ut, Classon in. Förvånande nog tog inte Osby timeout och för att kunna samla sina mannar.

Hansson och Hedvall skulle också få avlossa bössan innan krutröken lagt sig, 5-1 till hemmalaget inom loppet av 8 minuter och 13 sekunder.
Osby gjorde förmodligen säsongens sämsta förstaperiod.

Onödiga utvisningar är något som förföljt OIK. Men att få 5+20 i en sådan här viktig match är riktigt onödigt. Detta efter att Osbys Tamas Szekeres tacklat Glimmas Victor Nilsson i huvudet.
Obra så att säga!
Hemmalaget utnyttjade självklart powerplayet till att utöka till 6-1 genom Christoffer Lindholm.

Andra perioden chockstartar Osby med att i boxplay reducera till 6-2 genom Dawson Mckenzie.
Skulle gästerna kunna hämta upp underläget?
En ganska lam mellanakt där Osby ändå steppade upp ett par pinnhål och man kunde ana den där kämpaglöden i ögonen, som vi såg i matchen i torsdags.
I boxplay kommer Glimmas Albin Brännström fri med Classon och kan snygg lägga in 7:an till hemmalaget. Den så viktiga nr 11 i Osby Anton Malm fick utgå med brutet finger och blev skjutsad till närmsta sjukhus. Ett tungt avbräck då Malm är en slitvarg och brukar göra ett bra jobb för ”di röe”.

Innan de 40 på klockan skulle slå gjorde Jokubas Minelga reduceringen där Osby spelade fem mot fyra. Osby vinner andra med 2-1 och frågan var inför tredje om gästerna skulle kunna resa sig och gör match av matchen igen.

Publiken hade knappt svalt kaffet från periodenpausen innan Osbys Lukas Björnsson blir utvisad och hemmalaget kan göra 8-3 från Melvin Björkmans klubba. Det var inte direkt den starten Osby behövde.
Gästerna kämpade på och reduceringen kom fem minuter in genom Piet Köster, 8-4.
Det hände inte särskilt mycket resten av tredje utan Glimma vinner andra playoffmatchen.

Hade inte Glimma fått fira målkalas i första perioden som de gjorde tror jag det hade blivit en riktigt tight match. En sådan man vill ha i ett playoff.
I morgon spelas tredje och avgörande matchen i Trollarinken och då får vi svar på vilket lag som går vidare till kvalspel till hockeytvåan.