Fyra backar klara


Osby IK fortsätter att se om sitt hus inför kommande säsong. Vi kan nu avslöja att det skrivits kontrakt med fyra spelare i de defensiva regionerna. Klubben ligger långt fram i planeringen och i och med signeringen av dessa fyra herrar börjar truppen ta form på allvar.

Text: Anderas Bergman
Bild: Peter Reimer

Följande spelare har förlängt sitt kontrakt och sportgruppens Roger Jönsson är såklart nöjd med att kvartetten blir kvar i röd dress även under kommande säsong.

Hugo Widenberg Larsson:

– Han klassas som en Osbykille trots sin annorlunda dialekt. Ingår i kaptenstrojkan och är en viktig kulturbärare för vårt lag. Hans föregående säsong var stark där han tog stort defensivt ansvar.

Anton Malm:

– Anton lämnar en mycket stark säsong bakom sig. Han överträffade förväntningarna och vi ser stor potential i honom inför framtiden. Gjorde nästan inga dåliga matcher där hans lägstanivå var hög. Har en mogen spelstil där han tar många kloka beslut på isen.

Piet Köster:

– Egen produkt som tog klivet från juniorlag till seniorlag på ett bra sätt. Piet är en egen produkt som vi är väldigt glada för att ha kvar i laget. Vi är övertygade att han kommer kunna ta ytterligare steg hos oss. Dessutom en rightskytt vilket är viktigt.

Rasmus Andersson:

– Backen som gjorde comeback. Rasmus står för ett gediget spel där fysiken är hans viktigaste byggkloss. Han gör ett starkt jobb i de bakre leden då han utnyttjar sitt hårda fysiska spel.

Med dessa spelare är bygget av truppen i full gång. Håll utkik på Hemmamatch framöver för de senaste nyheterna från lagbygget 23/24.