Classon/Jönsson förlänger


Det är bara några veckor sedan Osby IK spelade sin sista match för säsongen. I tre gastkramande derbyn mot ärkerivalen Glimma blev det till sist tidig semester för ”di Röe”. Klubben ligger inte på latsidan utan ser tvärtom sitt hus redan nu inför kommande år. Tränarduon, Denny Dubblestyne och Alexander Lodin, är redan klara som vägvisare inför fortsättningen och nu börjar även pusselbitar i form av spelare trilla på plats.


Text: Andreas Bergman
Bild. Peter Reimer


Först ut i raden är den så framgångsrika målvaktsduon som gjort fina insatser i OIK under 22/23. De båda har kamperat ihop och pushat varandra under året och nu blir det en fortsättning.

Albin Jönsson:


Osbyfostrade Jönsson hade en märklig säsong om man tittar i backspegeln. Tidigt skadade han sin hand och var borta under en längre period men hittade åter tillbaka till storformen och visade prov på gamla stora takter när laget tog sig till playoff och framförallt i match 1 mot Glimma. Nu väljer han att förlänga med moderklubben och valet kändes enkelt:
– Det är spännande och förväntansfullt. Jag tror att vi kan bygga vidare på det vi börjat med i år och få ut något ännu bättre.


Albin ser tillbaka på den gångna säsongen och analyserar:
– Vi var en tunn trupp från start men det byggdes på efterhand. Visst var det surt att det slutade som det gjorde men tycker ändå att vi ska vara stolta över vad vi gjort. Det är ett bra gäng och hade vi haft denna truppen från början hade vi med all säkerhet gått till alltrean.
För egen del hittade jag spelet allt eftersom så det har varit en bra känsla. Nu blir det sommarvila för Jönsson som har en hel del saker på agendan:
– Sommarträning blir det men även en del golf och fiske.

Jonathan Classon:


Nyförvärvet från Olofström var kanske den bästa spelaren sett över hela säsongen i OIK.
Med sin lite speciella spelstil och vassa plockhandske charmade han publiken i ”Hangaren” och var en viktig pusselbit som tog laget till ett positivt kval. Även här blir det nu en fortsättning och givetvis måste det kännas tryggt för sportgruppen och laget som helhet att gå in till nästa säsong med ett så starkt målvaktspar. Classon summerar:
– Det är sjukt roligt att få spela ytterligare en säsong i Osby IK. Ett härligt gäng där laget och föreningen är som en stor familj. Det blir härligt med nya utmaningar.


Uttåget mot Glimma svider fortfarande men blicken är framåt:
– Man var ju helt knäckt efteråt. Det är tungt när man ger allt och så faller man precis på mållinjen. Det var svårt att smälta.


Att det gått bra rent personligt håller Jonathan med om och han vet varför det blivit så:
– Detta är min bästa säsong hittills. Jag har återfunnit kärleken till hockeyn och det är därför jag presterat så bra. Men det finns mer att ta av. Alltrean kommer vara målet nästa säsong och den resan vill jag vara med på.

Classon tänker inte ligga på latsidan under uppehållet:
– Jag och Piet Köster tänker köra riktigt hårt. Det gäller att komma tillbaka starkare så vi kan lyfta laget.