FC Hessleholm – IFK Osby

FC Hessleholm´s Tova Nilsson har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan FC Hessleholm och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydvästra Götaland Omg 9

Vilka: FC Hessleholm – IFK Osby 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Tova Nilsson, 2-0 Ellie Friis, 3-0 Tova Nilsson, 4-0 Alice Clarinsson.
När: 6 jun 2022
Var: Österås IP
Publik: 165
Bild och text: Peter Reimer

Derby dax på Österås. Ett av många derbyn i serien.
Denna gången är det FC Hessleholm och IFK Osby som ska fightas.
Först ska nämnas att IFK Osby har i sista minut kallad in Molly Nilsson som keeper som ersättare till de ordinarie målvaktsparet och Molly gör en bra match och ska ha all eloge för att våga ställa sig mellan stolparna i sin a-lagdebut och i ett derby.
Matchen styrs det mesta av FC och de sköter taktpinnen.
Efter 17 minuter på klockan skjuter FC´s Tova Nilsson i ribban.
Det är mycket FC och det resulterar i 1-0 genom nämnda Tova som skjuter bollen rakt upp i nättaket. B
Bara fem minuter senare är det Ellie Friis som får till en bra lyftning som är otagbar för Molly Nilsson i Osby-målet, 2-0.
Andra halvlek spelar FC lite på resultatet, håller boll och låter klockan gå. Osby får mest jaga.
Efter 54 minuter kommer Tova Nilsson fri och lägger in 3-0 till hemmalaget, sitt andra mål för dagen.
Lite mer än timmen spelad och Alice Clerinsson håller sig framme och kan sätta 4-0.
Sista 10 minuterna får Osby lite ny energi och skapar faktist en hel del och det är bud på en reducering.
Dagens derby slutar 4-0 till FC. Ska bli spännande att följa returen i höst då på Osby IP.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.