DM äventyret är över

IFK Osbys Malva Forsell och Spjutstorps IFs Amanda Gunnarsson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Spjutstorps IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osby hade chansen att avancera vidare i DM inför dagens match mot Spjutstorps IF. Då gällde det att steppa upp ett par snäpp från senaste matcherna och bjuda Spjutstorp på en match.

Text och bild: Peter Reimer

Matchen börjar som brukligt att lagen känner lite på varandra de första minuterna och denna matchen var inte ett undantag.
10 minuter på uret och matchens första målchans står Osbys Lovisa Nord Axelsson för, dock inget resultat. Matchen lunkar på och mycket spel på mitten.
Halva halvlek spelad och gästerna får en rejäl målchans som Elsa räddar.
Osby tar över spelet en aning och har lite momentum i matchen. Ska det göras mål får det bli nu.
Med ett fint spel och stabila passningar är det hemmalaget som går för ett ledningsmål men det vill sig inte riktigt. Utan bollen hamnar mest hos Spjutstorps målvakt Minna Nilsson.

IFK Osbys Jill Nordqvist och Spjutstorps IFs Amanda Gunnarsson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Spjutstorps IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Halvtimmen passerat och gästerna får den absolut farligaste chanserna när ett skott tar i ramen efter de haft spelat i några minuter. Spjutstorp hade nu lite tryck mot Osby och på en slumpboll får gästernas Mira Bengtsson en fot på bollen och från ingenstans kom ledningsmålet.

Spjutstorps IFs Mira Bengtsson har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Spjutstorps IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek blir det mycket spel på mitten och Osby kom något i ofas. Passningar satte inte ska bra som i första och det slogs för många långbollar utan adress. Kan nämnas att gästernas spel inte heller var något att skryta om.
Timmen spelad och Osby trycker på bra för ett kvitteringsmål. Det skapar några farliga anfall som dock blir resultatlösa. Närmast kommer Lovisa Nord Axelsson med ett bra skott som Minna Nilsson i Spjutstorp-målet får ett par fingrar på och den går utanför.

IFK Osbys Lovisa Nordh Axelsson med en målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Spjutstorps IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Inte något av lagen skapade något farligt i slutet av matchen utan Spjutstorp vann matchen och går vidare i DM 2023. Osby tränare Fredrik Olsson var ändå relativt nöjd trots förlusten:
– Vi testade att spela 4-4-2 vilket vi inte gjort tidigare och skulle vilja säga att det gjorde tjejerna riktigt bra. Spelet fungerade bättre än de förra matcherna och vi tog ett par steg i rätt riktning.

DM slutspel 2023
Vilka:
IFK Osby – Spjutstorps IF 0-1 (0-1)
När:
22 maj 2023
Var:
Osby IP
Publik:
40 kanske 50

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.