Sent straffmål blev tungan på vågen

Sibbhults IFs Alex Lindecrantz har gjort 0-1 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Nu vet IFK Osby hur det känns att förlora i årets division fem. I det prestigefyllda derbyt mot Sibbhult var gästerna starkast i en tät och jämn batalj. Ett sent straffmål blev tungan på vågen under tisdagskvällen.
– Det var en tuff förlust men jag kan inte klaga på grabbarna. Det är tätt mellan matcherna och det sista lilla är inte där just nu, summerar hemmatränare Mattias Nilsson.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Det märktes att det var något speciellt i luften på Osby IP. Två lag i den absoluta serietoppen mätte krafterna och den första halvleken var den klart bästa av de två. Trots ett mållöst resultat intill pausvilan saknades det inte chanser och inte heller kampsituationer. Sibbhult inledde bäst i en tempofylld halvlek där IFK åt sig in i matchen allt eftersom. I det vitklädda hemmalaget var Anthony Svenning inblandad i det mesta och det var också han som fick Osbys bästa målchans elegant assisterad av Max Sandberg. Svennings avslut från nära håll reflexräddades av Noah Persson i kassen som gjorde en fin insats mellan stolparna. Bortalaget saknade inte heller chanser och det kändes en aning konstigt att den stora publiken (254 personer) inte fick jubla en enda gång men många satt säkerligen med hjärtat i halsgropen flera gånger.

IFK Osbys Anthony Svenning efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Halvlek två bjöd på mer krig än skönspel och det blev mer och mer Osby som skapade chanser men inte av den digniteten som första halvlek gav. Laget dirigerades av Viktor VP Pettersson som var som spindeln i nätet och med små nätta medel fanns luckor för sina lagkamrater samtidigt som han vann en hel del bollar på mittfältet. När vi började ana att ett mål skulle produceras kom det men inte för hemmalaget utan istället för Sibbhult. Klumpigt försvarsspel ledde fram till en straffspark som Alex Lindecrantz satte stiligt till 0-1. En chock för IFK som hade fört spelet och gissningsvis hoppades på utdelning i offensiv riktning istället för defensiv.

Sibbhults IF spelare firar efter att Alex Lindecrantz gjort 0-1 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Allt på ett kort för de vitblå under slutminuterna och den bästa chansen fick inbytte Linus Persson på övertid men hans nick gick strax utanför stolpen och därmed var slaget över. De båda lagen krigade tappert men Sibbhult mest effektivt denna gång.

IFK Osbys Linus Persson efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

– Jag tycker inte att vi är tillräckligt vassa på sista tredjedelen utan skapar mest halvchanser. Sibbhult är ett bra lag och vi visste att det skulle bli kamp. De får sina lägen genom långa bollar och där är de skickliga och vi kanske skulle haft något bättre recept mot det. Men framförallt måste vi ta vara på de lägen vi får, där är vi inte tillräckligt heta, avslutar Nilsson.