Det rann iväg slutet

Jägersborgs IFs Ludvig Tornerefelt gör (6)-3 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Snudd på den finaste försommarkvällen och perfekt väder för fotboll när Tjörnarps BoIF kom på besök till Jägersborgs IP. Dock har jag en förnimmelse att hade föreningen bemödat sig att göra någon som helst marknadsföring om matchens existens dels i Osby men framförallt på sociala medier. Då skulle det nog kunna passerat 30-40 personer till genom vändkorset. Men men nu är det som det är och alldeles strax blåser Besnik Vilanca igång dagens match.

Text och bild: Peter Reimer

Från första stund är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen. Får igång ett bra och stabilt passningsspel och de gör det svårt för gästerna. Så svårt att det ger resultat redan i minut ett när Viktor Nordqvist nickar in 1-0 till hemmalaget. En drömstart för Jägersborg.

Jägersborgs IFs Viktor Nordqvist har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget fortsatte sin fina spel men samtidigt presenterade sig Tjörnarps ”Usin Bolt” sig. Adam Maunsbach som han heter i passet skulle springa ifrån Jägersborgs backlinje vid fler tillfällen under kvällen och redan i minut sju skulle han komma fri med Christoffer Lundin i Jägersborgs-målet.

Redan efter elva minuter spelade skulle det rassla i Tjörnarps-målet igen. Denna gången är det Johan Holmén som uttökade för hemmalaget till 2-0.
Än en gång skulle denne Adam Maunsbach komma fri på vänsterkanten och denna gången skulle det osa katt kring Lundin i Jägersmålet.

Jägersborgs IFs Johan Holmén gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tjugotre minuter på uret och hörna från vänster för hemmalaget. Högs i nickduellen är Holmén och trean sitter. Fem minuter senare ska får Ludvig Tornerefelt läge för ett skott men Tjörnarps målvakt Noah Lundqvist får ut ett ben och räddar. Samme Tornerefelt skulle få revange redan efter halvtimmen spelad när han kommer helt fri med Noah Lundqvist i Tjörnarps-målet och lägger in 4-0 lugnt och otagbar för Noah Lundqvist.

Jägersborgs IFs Ludvig Tornerefelt gör 4-0 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Från ena hållet kommer hemmalagets målvakt Lundin utrusandes mot bollen, från andra håller snabbe Adam Maunsbach och lyckas få en tå på bollen så den passerar Lundin i målet och kan enkelt lägga in reduceringen, 4-1 och 37 minuter på tavlan.
Innan halvleksvila skulle Maunsbach få en chans till när han passerar över hemmalaget Erik Malmberg som gör ett försök till brytning. Han kommer fri med ”Stoffe” i målet med denna får ut ett ben och kan rädda.

Tjörnarps BoIFs Adam Maunsbach gör 4-(1) under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jägersborgs IFs Christoffer Lundin med en räddning under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek har hemmalaget mest boll. Tjörnarps taktik hade nog de flesta kring Jägers IP räknat ut redan, långa bollar på nr 14 Adam Maunsbach och han kutar som han inte gjort något annat. Vid ett tillfälle blir han nedriven i straffområdet men domare Besnik friade.
Jägersborg radar upp chanser men det fattas det lilla sista för att den ska gå in.

I minut 55 är det återigen Adam Maunsbach som är igång att kontra när han än en gång bli nedriven i straffområdet och denna gången tvekan inte domare Besnik utan pekar på straffpunkten.
Gästernas Mustafa Kallawizada får förtroendet och lägger snyggt in ännu en reducering, 4-2 nu och en liten nerv i matchen.

Tjörnarps BoIFs Mustafa Kallawizada gör 4-(2) på straff under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Timmen spelad och Jägersborg får hörna från höger och den reslige Vidar Andersson får skallen på bollen och gör 5-2 till hemmalaget. Den lilla nerv som just glimrat till slocknade en aning för gästerna.

Jägersborgs IFs Vidar Andersson gör (5)-2 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget fortsätter att dominera och där bland annat Joel Reimer och Mohamad Khaled Kharbo är nära att näta. Tjörnarps ”Nr 14” kommer än en gång fri framför Lundin i Jägersborgs-målet men Johan Holmén gör en fin brytning i sista sekunden.
Med 75 minuter spelade gör så gästerna genom Adam Maunsbach 5-3 och än en gång kan det bli lite match av detta. Men säg den glädje som varar. Två minuter senare jobbar Ludvig Tornerefelt sig i bra läge och kan skjuta in 6-3 målet. Nu kunde hemmalaget jobba i fred igen.

Jägersborgs IFs Ludvig Tornerefelt har gjort (6)-3 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jägersborg fortsatte att dominera och skapade målchans på målchans dock utan resultat. Hade de gjort mål på alla chanser hade det varit uppe i tvåsiffrigt vid det här laget.
Adam Maunsbach skulle än en gång trampa igenom Jägersborgs backlinje och bli bryskt stoppad. Denna gången tycket domare Besnik hade det var för tuffa tag. Samme Mustafa Kallawizada vid staffpunkten. Lägger den i samma hörna och Lundin i målet är så nära att få fingrarna på den ytterligare en reducering. Men sedan hände något de sista 6-7 minuterna.
Det blev total islossning för hemmalaget.

Först ut Joel Reimer som gör 7-4. Sedan Mohamad Khaled Kharbo som efter många försök fick göra 8-4 och som final på detta fyrverkeri gör Ludvig Tornerefelt sitt tredje och hattricket är ett faktum, 9-4 på tavlan och Jägersborg säkrar de tre poängen med råge.

Jägersborgs IFs Mohamad Khaled Kharbo har gjort (8)-4 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Tjörnarps BoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu