Trepca bjöd upp till dans

Trepca FC´s Fatri Rexhepi med en brytning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Trepca FC är det första laget i årets division 5 nord östra som hittills skakat om det obesegrade IFK Osby i en rafflande match som blev en nagelbitare in i sista minut och som slutade med hemmaseger för IFK med 2-1. Sjunde raka (tionde med DM) seger därmed in på kontot.

Text och bild: Peter Reimer

Trepca FC´s Elbir Feka gör självmål (1-0) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vi ska inte bli långrandiga och rada upp händelser utan vi låter IFK Osbys tränare Mattias Nilsson ta oss igenom matchen och låta bilderna berätta historien.
– De matcha oss bra idag. Tycker att när vi tar ledningen med 1-0 (Max Sandberg lyfter bollen över målvakten men när en Trepca-spelare ska rensa sparkar han in bollen i mål) i första är det ganska rättvist på grund att vi har kontroll på matchen och vi har den så som vi skulle vilja ha den och de börjar tröttna sista 10 och tullar på hemjobbet, berättar Mattias.
Precis innan domare Håkan Hellberg blåser för halvleksvila får Max Sandberg till en precisionspass till Alvin Palmgren som står rätt placerad i boxen och kan bara styra in 2-0 målet.

IFK Osbys Alvin Palmgren gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

– Känns bra när vi kommer in i halvlek och ingenting tyder på att vi inta ska trumma vidare men nånting händer. Framför allt när det gör 2-1 (en kontring signerad Nderim Shuti på vänsterkanten) målet så blir vi ängsliga, oroliga och börjar få panik, säger Mattias och fortsätter.
Jag måste ge Trepca en eloge som försöker ”rulla upp” här och Ekrem, mittbacken sätter fantastiska bollar och gör det jobbigt för vår backlinje.

IFK Osbys Lukas Andreasson med en brytning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Mattias fortsätter:
– Idag var det slarvigt, det var redan i första halvlek. Vi spelade i lördags, tisdags och idag och det är många av spelare som spelat tre matchen och den i tisdags höll på i 120 minuter. Jag tror att många av dessa felpassen beror på att de helt enkelt är trötta. Vi har även haft sjukdomar i truppen och då har vi inte haft möjlighet att rotera som vi önskat.

IFK Osbys Gabriel Cehlin Svensson och Trepca FC´s Illir Shala under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

– Jag tycker vi hade rätt bra kontroll på matchen ändå och vinner rättvist men inte med mer än 2-1. Detta har vi med oss mot Sibbhults-matchen på tisdag och nu behöver vi vila i helgen och sedan köra igång här på måndag.

Mattias avslutar:
– Det som kan störa oss lite är att vi inte gör 3-0 i början på andra och dödar matchen, då hade vi fått en lugnare kväll. Andra sidan kan man vända på det, publiken tror jag tycker det är roligare med en 2-1 vinst och lite spännande i slutet skrattar Mattias och lunkar bortåt omklädningsrummet.

IFK Osby efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 Nordöstra Skåne omg 7
Vilka:
IFK Osby – Trepca FC 2-1 (2-0)
När:
19 maj 2023
Var:
Osby IP
Publik:
Säker 100

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.