– Det finns bara serieseger som gäller för oss.


Favoriten vill inte ställa till det fler gånger. IFK Osby ska se till att man inte går på fler minor utan siktet mot division fyra är inställt. Och förhoppningsvis mer i framtiden.
Hur som helst har laget börjat sin resa och det ser bättre ut än på många år. Revanschlusta finns det i massor enligt tränarduon:
– Vi vill spinna vidare på vår höst där vi tycker att vi gör en dålig halvlek och det kostar oss tyvärr. Vi var inte på tårna helt enkelt. Nu vet vi vad som krävs i ett kval om inte annat. Det finns bara serieseger som gäller för oss.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer


Hemvävt så det stänker om det. Det är melodin som tränarduon Mattias och Morgan Nilsson går och nynnar på i kylan. Tanken har hela tiden varit att hitta ett lag med stark prägel till hembyn och det kan man verkligen sätta sigill på inför säsongen 2024. Truppmässigt är det endast en knapp handfull spelare som inte kommer från Osby och man är väldigt nöjd med vad man har för spelare att tillgå inför vad som komma skall:
– Denna trupp som vi förfogar över hade behövt vara i fyran. Det ser ruskigt bra ut. Träningarna är två klasser högre och tempot brutalt. Vi har fått in de spelare som vi tittat efter och fyllt ut på de positioner vi behövde konkurrens. Det är nyförvärv med klass som vi fått in samtidigt som det är glädjande att vi har så många ”egna”.Tränarduon har också lärt sig saker på vägen och går in med en ny inställning när det blir dags för säsong:
– Vi har pratat mycket och bestämde oss för att inte bry oss om dit vi ska utan det som är viktigast är att varenda träning ger något för varje spelare. När det är dags att ta steget upp så ska vi inte bli några strykpojkar utan vara fullt redo för uppdraget. Konkurrensen kommer att göra sitt och där måste vi bli tuffare med att laget som är bäst på träning spelar. Elvan kan inte se likadan ut säsongen genom. Det gäller att bevisa att man ska spela.
Vi har fortfarande flera månader kvar till seriestart men redan nu är det fullt ös för att vara så bra förberedda som det bara går:
– Fokus på kondition har varit prioritet och även att försöka återerövra bollen snabbt. Där vill vi bli bättre och det ska in i huvudet på varje spelare. Efter det kommer anfallsspel och försvarsspel, men det kommer efterhand. Samtidigt får vi inte bli lättlästa utan kunna ändra spelsystem under matchers gång.
Serien som IFK ska deltaga i ser intressantare ut än på många år. Kan det sporra laget att höja sig ytterligare några nivåer?
– Den ser onekligen spännande ut. Både rolig och bra. Jag hoppas att många lag satsar och kommer med ett eget spel, vill hit och spela boll. Förra året var det många lag som bara kom hit och backade hem. Vi brukar spela bättre mot lag som vill spela men vi har flera spelare som kan utmana ett stående försvar så backar man hem kommer det att smälla i nätet.

Redan på lördag smället det då laget siktar in sig på sin första träningsmatch. Markaryd kommer på besök till IP kl 13:00 och då lär tränarduon lufta friskt i truppen för att alla ska få komma igång på allvar.”Håll ett öga på”.
Alexander Saistam blir efter skador och sjukdomar som ett nyförvärv för truppen. En frustrerande säsong kan mycket väl ersättas med ett explosionsartat genombrott. ”Basse” har alla attribut som krävs för att vara en nyckel i den fruktade offensiven. Genombrottsstyrka, skott och fysik. Det finns en hel del i killens arsenal och vi hoppas att denna säsong ler mer mot honom än den förra.


Se och läs hur det gick förra säsongen HÄR