Damerna har dragit igång säsongen


Då är säsongen äntligen igång även för damerna och det är det enda laget som redan varit igång med matchdelen då man mätte sin krafter med Hovshaga i Växjö. Laget ser intressant ut och har dessutom fått ett tillskott på ledarsidan då Renée Salomonsson väljer att komma hem efter ett par säsonger i FC Hessleholm. Hon kompletterar Fredrik Olsson till en ytterst spännande tränarduo.
– Känslan är på topp, förklarar återvändaren.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer


Anledningen till comebacken stavas Lillie (Renées dotter), som gör att en återkomst till vit-blått lag passade väl in. IFK Osby får in en profil som inte bara brinner för föreningen utan även samlats på sig nyttig erfarenhet under åren i storstan.
– Skönt att vara tillbaka i Osby och att få jobba med tjejerna i laget igen. Det var ett enkelt val eftersom jag har fått barn och det är för min lilla tjejs skull. Det blir mindre tid i bilen och den kan jag spendera med henne istället. Jag har trivts väldigt bra i FCH men det ska bli spännande att få vara en del av detta laget igen.Laget genomgår just nu en process där man försöker implementera ett nytänkande inom sitt spelsätt.
– Vi jobbar med en ny spelidé och sånt tar tid. Det är lite frustration men samtidigt känns det bra och att vi är på rätt väg. Här lägger vi allt fokus just nu och det är viktigt att få in hur vi tänker i alla skeden.

Likt förra året är det ett ungt lag som firma Salomonsson/Olsson ställer på banan samtidigt finns det ett par etablerade spelare som trots sin ringa ålder varit med ett tag i hetluften. Laget har under många år spelat en passningsorienterad fotboll där bollen gör jobbet och så kommer det fortsatt att se ut.
– Vi ska försöka att bjuda på en rolig anfallsfotboll i år, det är tanken. När det gäller rutin så finns den framförallt i Emma Nilsson som är 25 år och det får räknas som rutinerad. Hon får dra ett större lass på den biten men vi har fler spelare som varit med sedan 2019, de får också bidra.Efter en stark insats i Jägersborgscupen och en förlust i utepremiären mot Hovshaga visar nu laget upp sig hemma på idrottsplatsen för första gången under 2024. Man ställs mot Laholm på lördag kl 11:00 och var fokus ligger är helt klart.
– Fokus ligger på vårt nya arbetssätt. Resultatet spelar mindre roll. Det gäller att fortsätta och förhoppningsvis få till några bitar som saknades under den första träningsmatchen.
Att Renée kommer att vara en frisk fläkt och hjälpa laget råder det inga tvivel om men vad tänker hon själv att hon kan bidra med?
– Jag är fortfarande ny i tränarrollen och har kommit från en roll som spelare så jag hoppas kunna bidra med lite nytänkande.”Håll ett öga på”
Hon har varit lovande under flera säsonger och skämt bort oss med den ena storstilade matchen efter den andra. Målvakten, Elsa Lindhe, kommer att bli en nyckelfaktor för hur det ska gå för IFK Osby under 2024. Med sitt spelsinne och kvicka reaktionsförmåga kommer hon att sätta skräck i många anfallare och förhoppningsvis stänga butiken, låsa och äta upp nycklarna. Har dessutom fått chansen att provträna med Vittsjö under försäsongen. Välförtjänt!


Se och läs hur det gick förra säsongen HÄR