Där gick kvaltåget

Rydaholms SKs Johannes Nilsson gör 3-(6) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby IK var tvingat att ta tre poäng i kvällens drabbning om man skulle vara med i striden mot ett kval. I andra ringhörnan stod Rydaholms SK som även de jagar en kvalplats.

Text och bild: Peter Reimer

Första perioden var endast två minuter gammal när Albin Jönsson fick höra nätrassel bakom sig när gästernas Axel Bäckman startade målskyttet. 1-0 till Rydaholm och en tung start för hemmalaget och värre skulle det bli. Dock skapade Robin Andreasson kvitteringen och en gnutta hopp fann sig i Hangaren igen. Men sig den lycka som varar för evigt. En minut och tjugotre sekunder för att vara exaxt gör Oskar Wihlborg ledningsmålet för gästerna, kalldusch och 1-2 på tavlan. Femtioen sekunder senare kommer även 1-3 genom Johannes Nilsson och uppförsbacken var hyfsat brant för hemmalaget nu. Osby tog timeout och ut med Albin Jönsson som hade fått en tuff start och in med Jonathan Classon i kassen. Herr Classon skulle dock inte få en bra start han heller när det blev nätrassel bakom honom endast nitton sekunder efter timeouten. 4-1 till Rydaholm, denna gången var det Filip Pettersson som strutade. Men Classon plockade många viktiga puckar senare i matchen. Hemmalaget tagga till sig och reducerade genom Daniel Petersson med ca tre minuter kvar av perioden.

Osby IKs Robin Andreasson gör (1)-1 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Rydaholms SKs Johannes Nilsson har gjort 1-(3) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra akten hade hemmalaget ett rejält momentum på gästerna men hur mycket de än försökte gick inte pucken in. Det skulle dröja ända till mitten av perioden när Colin Holmström passar en fri Robin Andreasson som fint kunde lägga in reduceringen. Osby fick en aning svaj i maskineriet och Rydaholm kunde gör 5-3 genom Johannes Nilsson och de fick nu lite andrum igen. Perioden slutar 1-1 och hemmalaget fick tillbaka till ritbordet.

Osby IKs Robin Andreasson har gjort (3)-4 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sista perioden fick inte OIK någonting att fungera. Det var inget bra spel och förvaret hade ingen bra dag på ”jobbet”. Gästerna kunde utöka till 6-3 och därmed hade Johannes Nilsson gjort hattrick i afton. Åtta minuter in i perioden delar Daniel Malm ut en tuff tackling och domare Parastatidis tvekade inte utan pekade med hela handen mot omklädningsrummet och Malm fick 5+20. I powerplayet som följde kunde Linus Vingren defensivt sätta spiken i Osby-kistan och det stod nu 7-3 till gästerna. Resten av perioden hände väl inte något nämnvärt mer än att Osbys Teshome tjatade till sig en extra ”tvåa”. Det var förmodligen kvaltåget som gick för Osby IK säsongen 2023-24.
Det är tre poäng upp till ledande Diö men då har Osby en match mer spelad än de andra lagen i toppen. Så chansen är mikroskopisk, tyvärr.

Rydaholms SKs Linus Vingren har gjort 3-(7) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu