Delad poäng efter chansrik match

Säg Elsa Lindhe och Hanaskogs damlag kommer att drömma mardrömmar i en vecka framöver. Det unga målvaktslöftet såg till att det blev delad pott i sista matchen före sommaruppehållet.
– Det kändes jättebra. En härlig insats, njöt matchens lirare i den ljumma sommarkvällen.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer (Arkivbilder)

Seriespetsen Hanaskog besökte på idrottsplatsen under torsdagen och frågan var om hemmatjejerna i IFK kunde ställa några intressanta frågor i det prestigefyllda derbyt. Och framförallt fanns förhoppningen om att man skulle lyckas stänga ner gästernas imponerande offensiv. Hanaskog förresten, som har gått från klarhet till klarhet och leder både dam och herrserierna där Osby också är dubbelt inblandat.

Tjong i medaljongen, publiken hann knappt sätta sig till rätta innan bortalaget tog tag i taktpinnen och det via en straff som placerades in resolut av seriens skyttedrottning, Amanda Glans. Tung start på matchen men Osby stabiliserade läget och jämnade ut spelbilden med sitt snabba vägvinnande passningsspel. Det gav också utdelning i hemmafavör sedan Ida Nilsson smugit upp och kunde få kalufsen på bollen fram till kvittering från ett avstånd av en liten hundkoja, för er som är bevandrade bland storlekar på bilmodeller.

Ett viktigt mål om inget annat för hemmatjejerna som fick tuppkammen att växa och man vågade spela ut på ett annat sätt. Man stod upp väl mot favoriten där hemmalagets tekniska spel mättes mot Hanaskogs tuffa fysik. Båda lagen hade lägen att ta ledningen men fint målvaktsspel från framförallt Elsa Lindhe, mellan hemmastolparna, såg till att 1-1 stod sig till paus.

I den andra halvleken var det åter Hanaskog som dominerade spelmässigt och man satt bara och väntade på att vi på nytt skulle få se gästerna i ledning. Malva Forsell tyckte annorlunda och efter att ha missat sin första chans tryckte hon in både sig själv och bollen i nätet fram till vitklädd ledning 2-1. Hanaskog fortsatte att spela fin fotboll och repliken på ledningsmålet lät inte vänta på sig. Tove Wirén var sist på bollen och nu följde en kanonad av målchanser för att se till på vilken sida de tre poängen skulle hamna.

Bortalaget hade klart flest men hur man än gjorde, sköt, nickade eller försökte med inlägg stod den lilla burväktaren i vägen. Elsa Lindhe stod för en storstilad insats där hon hela tiden var rätt placerad och hennes svarta målvaktsvantar slukade varenda boll som kom i närheten. Det ska dock sägas att hela IFK stod för en av de bästa halvlekarna laget gjort i serien så här långt. Man skapade flera fina chanser att själv avgöra, främst genom comebackande Elin Danielsson som var en pigg injektion när hon kom in från bänken.

2-2 slutade den chansrika matchen efter 90 minuter och publiken på gissningsvis över 100 personer fick valuta för sin betalda entré. Nu väntar uppehåll för lagen och en välförtjänt vila. Vi ser redan fram emot serieavslutningen i höst.
– Det var en tuff match där vi kämpar bra. Jag tycker att vi är förtjänta av poäng i matchen, summerar Elsa Lindhe.