Klar seger i derbyt för JIF

Jägersborgs IFs Vilmer Svensson har gjort 4-0 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det var väl egentligen inte en fråga om vem som skulle vinna dagens derby mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK när de bägge lagen möttes under torsdagskvällen på Nillavallen.

Text och bild: Peter Reimer

Första halvlek hade knappt börjat innan hemmalaget skapar en farlig chans genom Ludvig Tornerefelt dock utan resultat. Jägersborg jobbar till sig en hörna någon minut senare där Erik Malmberg kommer högst och kan nicka i ribban.
Farligheterna radade upp sig för hemmalaget och när Johan Holmén kommer fri på högerkanten gör han inga misstak utan kan dra bollen upp i nättaket och 1-0 till Jägersborg.

Jägersborgs IFs Johan Holmén har gjort under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Några minuter senare närmare bestämt fyra trampar Ludvig Tornerefelt sig fram på vänsterkanten och kan med vänstern dundra in 2-0 via stolpen. Jägersborg har rejäl medvind nu.
Kvarten spelad och Vittsjö får till en något så när chans med ett skott på mål.
Det blir några avslagna minuter och gästerna kan få till ett skott mot mål som går utanför.
25 minuter på uret och Jägersborg får först frispark i bra lägen men Max Ljungren i Vittsjömålet räddar till hörna. Jägersborg radar upp tre hörnor och en frispark på raken dock utan resultat.
Lite mer än halvtimmen spelad och Her Tornerefelt lirkar sig fri på högerkanten och kan göra sitt andra för kvällen och det är 3-0 på tavlan.

Jägersborgs IFs Ludvig Tornerefelt gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter 3-0 målet slappnar hemmalaget av och börjar slarva och bjuda in Vittsjö en aning i matchen. Tur för Jägersborg att Vittsjö inte får igång något bra spel utan kan stoppa de anfall som gästerna kan bygga upp ganska snabbt. Under några minuter får Vittsjö ett par hörnor och en frispark men det blev aldrig något farligt av det. Sista minuterna av halvleken får hemmalaget igång spelet något och jobbar upp några frisparkar men utan nätrassel. Halvlek.

Jägersborgs IFs Vilmer Svensson och Vittsjö GIKs Noah Al Aqer under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek börjar hemmalaget med dåligt och slarvigt spel och Vittsjö kan ha boll endel men som i första blir det inte mycket av det. Knappa timmen spelad när hemmalagets Vilmer Svensson drar ett skott från vänster och Ljunggren i målet får handskarna på bollen men den åker i mål. 4-0 till hemmalaget. Bara minuten senare, på en kontring löper sig Vittsjös Noah Al Aqer fri och kan snyggt lägga in reduceringen vänster om Lundin i Jägersborgsmålet, 4-1.

Vittsjö GIKs Noah Al Aqer gör 4-(1) under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vittsjö fick lite energi av målet, ska säga att ett positivare lag kan man leta efter. Kvitter om de ligger under fem, sex, sju bollar, de peppar varandra och försöker ändå. En eloge
Jägersborg tar dock över spelet helt och kan utöka till 5-1 genom Ludvig ”Ludde” Tornerefelt som drar en rökare helt otagbara vid Max Ljungens vänster stolprot, sin tredje strut för aftonen.
Sju-åtta minuter senare kommer hemmalagets Jakob Nilsson drivande på från höger men Ljungren är på bollen och lämnar retur. Nilsson på bollen igen, Ljungren får fingrarna på den men det trillar in tillslut och Jägers har än en gång utökat, 6-1 på tavlan, som inte finns.

Jägersborgs IFs Ludvig Tornerefelt har gjort (5)-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jägersborgs IFs Jakob Nilsson gör (6)-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jägersborgs IFs Bulut Bahceci har gjort (7)-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det skulle bli mer nätrassel från hemmalaget innan domare Pontus Jönsson blåste i visselpipan.
Klippan Bulut Bahceci får läge från höger och skjuter och den går snyggt in i bortre burgavel.
I mina noteringar får Jägersborg en frispark och Vittsjö hinner skapa en farlig chans inom loppet av några minuter. I minut 90 räddar Vittsjös målvakt Max Ljungren, som vad jag tycker är gästernas bästa spelare, en väldigt farlig chans där Vidar Andersson får dubbla chanser att sätta dit ”åttan”.

Vittsjö GIKs Max Ljungren med en räddning under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vittsjö GIKs Max Ljungren under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Vittsjö GIK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sommarlov i div 6 och Jägersborg placerar sig i mitten av tabellen efter en rätt svajig vår och Vittsjö får kämpa vidare med att kamma hem den första trean i botten av tabellen.