Wisseltofta starkast i derbyt

Snudd på försommarvärme, derby och bra med publik. Kan nästan inte bli bättre. Legen som bataljen går i mellan har mötts otaliga gånger historiskt sett. Drar vi tillbaka tiden bara en aning, den senaste säsongen, så drog Wisseltofta det längsta strået. Matchen på våren i Jägersborg slutade med delad poäng och returen på Åvallen vann hemmalaget med 3-2.
Det har hänt endel i bägge lagen sedan dess. Spelare och tränare har lämnat för andra uppdrag och nya har kommit in. Dagens derby gjorde ingen besviken, en match som hade det mesta.

Text och bild: Peter Reimer

Hemmalaget fattades Maximus Persson som drog på sig ett rött kort (två gula) i matchen mot Perstorp/Bälinge förra veckan och gästerna hade ett par tunga avbräck. Viktor Nordqvist fick lämna återbud så sent som i eftermiddags och den så viktige Erik Malmberg fick en känning i baksida lår (tror jag det var) på uppvärmningen. Tränare ”Rosa” lovade bowlingkväll om de lyckades få en delad poäng med denna startelvan efter dagens match. Så försiktigt hoppfull var han.

Första halvlek var det Wisseltofta som skötte taktpinnen helt. De radade upp chanser med bollar på antingen Max Pamp eller Filip Darlin och Christoffer Lundin i JIF-målet hade fullt upp.
Det märktes att det var derby, det sparades inte på krutet. Det var hårda med sjyssta tag.
Circa kvarten spelad och Max Pamp får ännu en löpboll på högerkanten, passar in den till en skjutklar Filip Darlin som kan göra 1-0 till hemmalaget.

Snudd på halvtimmen spelad och hemmalagets Jesper Eriksson blir nedriven i vänstra delen av straffområdet och domare Besnik Vilanca, som förmodligen är Sydsveriges skönaste domare tecknar mot straffpunkten. Det är målskytten Filip Darlin som får förtroendet. Första straffen går då målvakt Lundin hade rört sig för tidigt. Synd på en sådan fin straffräddning.
Andra straffen. Det hördes lite gliringar om att ”byt hörn, släng dig åt andra hållet” innan samme Darlin drar iväg straffen. Än en gång tar Christoffer Lundin staffen och lämnar en retur som han är snabb på att lägga handskarna på.

Wisseltofta behåller boller resten av halvleken och bombarderar JIF försvaret med farliga chanser. Gästerna ska vara glad att det ”bara” stod 1-0 på tavlan så här långt.
Niklas Borgström i hemmalagets mål hade haft 45 lugna minuter, så långt.
Med bara minuter kvar av halvleken får hemmalaget ännu en straff som Jesper Eriksson denna gång lägger. Lundin i JIF-målet hade inte samma tur denna gången och fick se bollen gå i mål. 2-0 till hemmalaget och som sagt, det skulle kunnat stått betydligt mer.

Andra halvlek startade WIF med mycket boll och med många chanser.
När gästerna efter cirka 50 minuter spelade får in rutinerade Bulut Bahceci får gästerna ordning på sitt spel. De hade nu någon som kunde styra och fördela spelet.
Jägersborg fick igång ett fint spel där Dennis Marthell fick några fina bollar att löpa på och skapade några riktigt farliga chanser.

I minut 55 har Jägersborg jobbat ihop till en straff när Dennis Marthell blir nedriven i straffområdet. Mr straffläggare Adam Idström vid staffpunkten gör ingen besviken, skulle dock vara hemmapubliken i så fall när han reducerar för gästerna, 2-1.

Efter reduceringen blir det match igen och bägge lagen skapar bra med chanser. Hemmalaget är väldigt nära att få in trean med Lundin i Jägers-målet får sträcka ut.
65 minuter på uret och WIF hade haft några minuter med bra press och det skulle tillslut ge utdelning. Vid en tilltrasslad situation får tillslut Christian Olsson foten på bollen och kan göra 3-1 för hemmalaget.

Trots 3-1 underläger gav inte Jägersborg upp utan bjöd upp till derbydans. För de sista 20 minuterna var de bästa enligt mig på hela matchen. Kamp, vilja och ingen som vill släppa in nåt mål. Det blev en aning hårdare tag och där domare Besnik fick lugna ner spelarna när det hettade till för mycket.
Den farligaste chansen Jägersborg skapade var ett inlägg adresserad Adam Idström som nickar bollen i bortre högra hörnet men som Wisseltofta-målvkten Niklas Borgström får ett finger på och kan avstyra.

Denna härliga derbymatch slutar 3-1 till fördel för Wiseltofta IF och Jägersborg kämpade på bra trots manfallet. Det skulle kunna slutat 5-1 eller kanske ännu mer.
Det som är det bästa är att de ska mötas i en retur till hösten och då blir rajraj vill jag lova. Hoppas på en lika fin publiksiffra då.