Utklassningssiffror i premiären

IFK Osbys Max Sandberg gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Förväntningarna på 2023 års upplaga av IFK Osbys herrar är höga och de har ett visst krav på sig för att lyckas och göra underverk för klubben som med en hårsmån höll sig kvar i division 5 i höstas. Efter dagens premiär visade det ”nya” IFK Osby att de är att räkna med i årets divison 5 nord östra Skåne när de utklassade Tosteberga/Nymölla IF med hela 8-0.
– Ännu en mycket stark match tycker jag sade Osbys tränare Mattias Nilsson direkt efter slutsignal.

Text och bild: Peter Reimer

Men vi tar det från början. Ett näst intill perfekt fotbollsväder över Osby IP denna onsdagkväll, sol och blå himmel och några grader på termometern och äntligen skulle serien dra igång.
För motståndet stod Tosteberga/Nymölla IF som för säsongen har ett nytt lag med en hel hög med nya spelare och man inte riktigt visste hur bra de är.
Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och släppte faktiskt inte den för än slutsignalen.
Efter sju minuter rundar Viktor Pettersson sin gubbe för att sedan passa Alexander Saistam som vid första försöket inte lyckades få bollen i mål men sekunden senare får han en andra chans och där satt 1-0 ledningen till hemmalaget.

IFK Osbys Alexander Saistam har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Kvarten spelad och IFK Osby har total kontroll över matchen. De passar, byter sida, förflyttar sig med smidigt med snabba fötter och ibland klackar de till varandra, klapp-klapp-spel som de heter i hockey, vackert. Minuter senare får Max Sandberg chansen och trycker med kraft in bollen i mål, 2-0 och 20 minuter spelade.

Lite mer än halva halvleken hade passerat och Osbys David Berg på språng på högerkanten, siktar och lägger ett inlägg där Alvin Palmgren hoppar högst och sätter trean för hemmalaget.
Tosteberga/Nymölla fick inte behålla bollen mycket, dock i minut 38 får de första skottet mot mål, men över.

IFK Osbys Alvin Palmgren gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Alexander Saistam gör 4-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Innan pausvilan skulle hemmalaget uttöka målskörden ytterligare. Alexander Saistam drar iväg ett kraftfullt skott en bit utanför staffområdet som blir för svår för gästernas mål vakt Filip Bostad.
IFK kan gå på pausvila med den trygg 4-0 ledning.

Andra halvlek hade knappt börjat förrän Alvin Palmgren höll sig framme efter en tilltrasslad situation och kunde gör 5-0 till hemmalaget. Verkligen en smakstart.
Efter det rann det på rejält målprotokollet.
6-0 genom Anthony Svenning, 7-0 blev Max Sandbergs andra för kvällen och det hela skulle krönas med en straff som samme Sandberg enkelt satte, 8-0.

IFK Osbys Max Sandberg gör 6-0 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det Tosteberga/Nymölla skapade i andra var en efterklang från en frispark som rullade stolpe ut vilket fick Osbys målvakt Gabriel Cehlin Svensson att få en uns av puls. Vilket annars saknades denna kväll.

Efter matchen var det en mycket nöjd tränare som gav laget beröm.
– Vi har hela tiden blivit bättre och bättre. Även om vi inte fick resultaten med oss innan så har matchbilden ett ut så här de sista matcherna. Nu börjar vi göra lite mål och då blir det tufft för motståndarna.

Mattias tycker att det är riktigt roligt att Max Sandberg gör tre mål och att Alvin Palmgren gör två. Men det han är nöjdast med är mittfältet.
– Innermittfältet idag är brillant med Siastam, VP (Viktor Pettersson) och Lindmark. Enormt jobbigt att möta.

IFK Osbys Viktor Pettersson och Tosteberga/Nymölla IFs Mattias Häggström under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Ludvig Lindmark och Tosteberga/Nymölla IFs Albin Lennartsson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Tosteberga-Nymölla IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Mattias fortsätter att ge laget beröm och vad det kan ta med sig till nästa match.
– Vi byter fem spelare och spelet ser nästan likadant ut. Vi leder med 8-0 i 89:e minuten och ändå är några av våra spelare på och pressar målvakten och vill mer. Det är ”goett” vi har i laget vi tar med oss, berättar Mattias.