”Tjyven” förlänger


I Osby är planerna i full gång inför byggandet av blåsljushuset men den största tjuven kommer att hålla till i Hangaren framöver. Daniel ”Tjyven” Petersson förlänger nu karriären men ytterligare en säsong i Osby IK. En klubb som han varit trogen under nästan hela livet och som står honom nära.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Han var en av de bärande spelarna under slutet av säsongen som tog laget hela vägen till playoff och var på vippen att slå ut Glimma i trippelderbyna. Elak, småful, spelskicklig men främst en stor passion för spelet gör honom till en stor ledare i ungt lag. För det råder inget tvivel om att han kommer bli en viktig pjäs hos ”di Röe”


Att det blev en ny kontraktsskrivning kände han ganska omgående efter uttåget från årets säsong.
– Det ska bli roligt, jag behöver hålla igång för att inte lägga på mig. Det var de tre matcherna mot Glimma som fick mig att tänka efter. Det var verkligen jätteroligt att spela och jag vill ge det en chans till.


Han ser redan nu fram emot vad som komma skall under nästa säsong.
– Spännande att se vad klubben har på gång. Man hör ju en del men det viktigaste är att jag tycker det är skoj fortfarande. Det var längesedan jag kände som jag gjorde under förra säsongen och som jag gör nu.

8 har en hel del i sin verktygslåda att bidra med men han väljer att fokusera på en sak som blir extra viktig:
– Rutinen och inställningen. Jag är inte med för att sikta på någon fortsättningsserie. Jag vill vinna och det gäller allt jag sysslar med. I mitt tycke ska Osby IK vara ett lag som siktar och ska spela högre upp. Målet måste vara att vi är med och tampas däruppe redan i år. Med en bra sommarträning ska jag kunna vara med och bidra ännu mer.


Daniel tycker det är viktigt att man sätter en lokal prägel på laget.
– Jag ser gärna att vi får in mer folk från Osby. Ett helt gäng har redan signat och då tror jag att vi automatiskt får mer publik på matcherna.

Om man tittar på lagbygget så ser ”Tjyven” två drömnamn som han gärna ser som lagkamrater under nästa säsong:
– Colin Holmström vore fint och sen vill jag gärna ha hem Kasper Forsell.


Sportgruppen är givetvis nöjd med förlängningen:
– Att ”Tjyven” väljer att vara med från start kommande säsong är otroligt roligt. Han gjorde comeback i december och var sedan med under resterande del av förra säsongen. Direkt visade han hur viktig han är för laget, både på och utanför isen. Han är också oerhört viktig som kulturbärare, en spelare som kan användas som back, forward och även som center. Helt enkelt en oerhört viktig pusselbit i lagbygget inför kommande säsong.


Se mer vad som har hänt i laget HÄR