Sandberg hattrick i ”returen”

IFK Osbys Max Sandberg har gjort (3)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det är bara nio dagar sedan lagen möttes förra gången, då i slutspelet till DM. Den matchen slutade med utklassning till Osbys favör och med siffrorna 6-1. Så inför dagens seriematch lagen i mellan låg favoritskapet på hemmalaget och de gjorde inte hemmapubliken besviken men det var inte helt klockrent. Tränare Morgan Nilsson var inte helt nöjd efter tredje raka segern.
– Vi är ändå lite besviken att vi inte trycker in tre-fyra mål till.

Text och bild: Peter Reimer

Som väntat var det hemmalaget som hade mest boll och efter några försök där både Anthony Svenning och Robin Andreasson haft ett par rejäla chanser blev det utdelning redan i sjunde minuten när Max Sandberg kan göra 1-0 till IFK.

IFK Osby spelare firar efter att Max Sandberg gjort 1-0 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter ledningsmålet började hemmalaget slarva en aning och Fjälkinge kunde få låna bollen lite mer.
De skapade väl inga farliga chanser men när inte pressen funkade för hemmalaget kunde Fjälkinge kontra in kvitteringen i minut 24. Nu blev det helt plötsligt match igen.

Fjälkinge IFs Haydar Ali gör 1-(1) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby fortsatte att hålla boll och kontrollerade matchen trots bakslaget med kvitteringen.
Halvtimmen spelad och en passning in på Robin Andreasson som står fint placerad i målområdet kan med tyngd gör 2-1 till hemmalaget.

IFK Osbys Robin Andreasson har gjort (2)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Precis innan halvleksvilan får Osby frispark i bra läge och Max Sandberg gör inte många fel utan lägger den över muren och rätt i mål, 3-1 och halvlek.

Andra halvlek är det bara spel mot ett mål och det är inte Osbys. Hemmalaget radar upp chanser dock utan mål. Vet inte hur många hörnor de hade, jag tappade räkningen men även på fasta blev det inget mål. Robin Andreasson blir nedriven i straffområdet och domare Tobias Andersson pekade på straffpunkten. Skulle denne Sandberg gör hattrick men nej, Fjälkinges målvakt Rasmus Ingvert går på rätt håll och kan rädda.
Bara minuter senare blir Sandberg själv fälld i straffområdet och än en gång skulle det läggas en straff.
Andra gången gillt heter det inte men för ”målspottaren” Sandberg räckte det, 4-1 på tavlan.

IFK Osbys Max Sandberg gör (4)-1 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Fick känslan under matchens gång att Fjälkinge spelade mer fysiskt än förra mötet. Det var många tacklingar och efterslängar. För gästernas Oliver Cullin skulle matchen ta slut redan i 67:e minuten när han måttat en eftersläng mot Osbys Max Sandberg. Det blev rött direkt och Cullin kunde masa sig av banan och ut i omklädningsrummet.

Trots ett totalt bollinnehav lyckades inte Osby göra fler mål och matchen slutar 4-1 och tränare Nilsson sa så här om lagets insats.
– Efter vi gjort 1-0 viker vi ner oss litegrann, slår bort enkla bollar. Tycker faktist att vi gör det bättre i andra halvlek, däremot gör vi inte mål. Skulle som sagt kunna göra tre-fyra mål till på alla chanser.
Vi är nöjda med inställningen och energin i laget och Sandberg gör tre mål med mersmak för mer, avslutar Nilsson.

IFK Osbys Max Sandberg under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu