Oavgjort i hemmapremiären

IFK Osbys Lovisa Nordh Axelsson gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter den fina premiärsegern mot Stehag under annandag påsk var det ett laddat IFK Osby som var sugen på hemmapremiär. Inför en bra publiksiffra på Osby IP och ett härligt derby redan i andra omgången var det grannen Sibbhults IF som stod för motståndet.

Text och bild: Peter Reimer

Det är hemmalaget som tar tag i taktpinnen direkt och efter några minuters spel har de skapat ett par farliga chanser. Bland annat ett par hörnor och Lovisa Nord Axelsson har testat den förre Osby-målvakten Isabella Skagerholm med en farlig målchans.

IFK Osbys Lovisa Nordh Axelsson med en målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

20 minuter spelade och jag slås av det fina passningsspelet hemmalaget visar. Tryggt, stabilt och med ett tillslag. Osby håller fortfarande mest boll men Sibbhult fick iväg ett par skott där Elsa Lindhe i Osby-målet fick sträcka ut.

33 minuter passerade på uret och Malva Forsell får bollen på vänsterkanten och drar mot mål. Sneglar innåt och passar bollen till Lovisa Nord Axelsson som kan i lugn och ro placera sig rätt, sikta och skjuta 1-0 till hemmalaget.

IFK Osby spelare firar efter att Lovisa Nordh Axelsson gjort 1-0 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osbys mittfält och backlinje gör ett kanonjobb i första halvlek och släpper inte i genom många bollar. Den så snabba och före detta Osbyspelaren Ellen Malm var ganska anonym i första halvlek vilket jag blev lite förvånad över.

Timmen passerad och Osby med ett fortsatt tryggt och bra spel. På en retur vid en frispark för hemmalaget håller sig Josefine Svensson sig framme och vad alla tror gör 2-0 målet, men tyvärr döms det bort för offside. En av få farliga chanser Sibbhult hade i andra var när Ellen Malm, som hade fått igång farten och fått sina passningar rätt, sköt ett skott i ramen. Där kunde Sibbhult från ingenstans kvitterat.

IFK Osbys Ebba Svensson slår straffen i ramen under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby trycker på bra när 70 minuter har rullat på klockan och det hängde ett mål i luften. Ebba Johansson blir nedriven i straffområdet och rättsvisaren Abiel Kifle pekade på straffpunkten.
Johanssons namne med Svensson i efternamn lade bollen till rätta, alla höll andan, ramträff. 1-0 på tavlan forfarande.

Stunden senare och endast ett par minuter kvar av de 90 är det ombytta roller när Sibbhult får en straff och kan kvittera genom Elin Axelsson. Kändes för stunden orättvist men hemmalaget hade inte tagit till vara på alla chanser att knäcka Skagerholm i Sibbhults-målet som gjorde en fantastiskt bra match.

Sibbhults IFs Isabella Skagerholm med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Sibbhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osbys tränare Fredrik Olsson var ändå nöjd trots oavgjort resultat.
– Spelmässigt tycker jag att vi gör en bra match och spelar väldigt fin fotboll. Spelar vi fotboll så här resten av året så är det kanske de ända två poängen vi tappar. Fredrik fortsätter.
– Jag sa det till tjejerna att resultet är en sak medans insatsen på planen är en helt annan