Nu är vi äntligen igång


Detta var en tillställning som osade träningsmatch men som vi vet är det alltid samma visa i början av säsongen. Felpassningar i massor, tveksamma uppspel, och missade målchanser. Men det fanns också en hel del att bygga vidare på och det är underbart att vi äntligen är igång igen efter en hel sommars uppehåll.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Hur slutade matchen då? Jo, hemmalaget samlade sig efter en mindre imponerande inledning och kunde efter en stark forcering ta matchen till övertid. Väl där kunde Daniel Petersson iklä sig rollen som matchvinnare när han styrde Jackson Bohans eminenta framspelning i nät.


Bergmans tre spaningar:

· Intresset för OIK är stort, mycket stort. Träningsmatch som inte betydde något mer än äran och det bänkade sig 265 personer i Hangaren. Inget annat än imponerande och en försmak på vad som komma skall när serien drar igång.
· Osby matchade sin ”BRIO-kedja”, innehållandes Abbe Nilsson, Axel Lindgren och Robin Andreasson som alla är unga talanger fostrade i klubben. Småttingarna svarade omgående med att sätta årets första ”röa” mål då Robin Andreasson fick äran att sätta pucken i nät.
· En ny bekantskap i Hangaren var islänningen Gunnar Arason och han visade omgående att han kommer bli en tillgång. Ett frejdigt spel, kryddat med offensiva kvaliteter, gjorde honom till en av matchens mest spännande profiler. Inte blev det sämre när han smällde in kvitteringen under slutakten på ett klassiskt ”dragskottur”


Gunnar Arason pratade med oss efter matchen och sa såhär om sina känslor efter debutmatchen:
– Det känns fint att äntligen spela, vi har varit här i en vecka och tränat. Nu är vi igång, första matchen och första vinsten.

Hur har första tiden i klubben och Osby varit?
– Riktigt bra. Alla har tagit väl hand om oss. Inget att klaga på alls.


Och sen gjorde du mål i din första match:
– Alltid kul att göra mål men det viktigaste var att vi vann matchen och att bygga vidare inför framtiden. Vi har höga mål, det ska jag inte ljuga om. Det gäller att gå så långt vi bara kan.

Träningsmatch
Vilka:
Osby IK – Diö GoIF HK 4-3 ot (1-1, 1-2, 1-0, 1-0)
När: 12 sep 2023
Var: Osby Ishall
Publik: 265
Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.