IFKs damer är taggade för träningsmatch


Föregående helg hade herrarna sin debut och kommande lördag är det dags för damernas dito att sparka igång säsongen 2023. Laget spelar i en hyperintressant serie där en hel näve av derbyn ska avverkas.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Men till helgen stöter man på småländskt motståndet i form av Ljungby IF som gästar Osby idrottsplats. Under torsdagskvällen hade tjejerna sitt förberedande pass inför bataljen.


Nora Sjöstedt från tränarstaben var förväntansfull:
– Känslan är bra. Det ska bli spännande att se hur tjejerna tar sig an ett tufft motstånd. Vi har haft bra träningar senaste två veckorna då vi kört på konstgräset. Delvis lätta men även tuffare pass. Fokus har varit på att få ihop laget på ett bra sätt.


Laget har även hållit igång på andra ställen än själva fotbollsplanen, närmare bestämt hos Albin Blomqvist på Advance gym.
– Vi har kört en gång i veckan på gymmet. Där har det blivit styrka, både för bål och knä. Fotbollsstyrka helt enkelt. Det märks skillnad bara på de fyra veckorna vi varit där än så länge.


Som alltid när en första match är i antågande funderar tränarna på vad man vill få ut. Nora Sjöstedt är säker på sin sak:
– En kämpaglöd är det viktigaste. Att vi hjälper varandra och övar vidare på det vi redan tränat på. Det handlar inte nödvändigtvis om att vinna utan att hitta vårt spelsätt, vår syn på fotboll.


Efter torsdagens träning var det positiva tongångar i och runt spelartruppen som värmde sig med grillade hamburgare som damsektionen tillagat med ackuratess.
– Två spelare är på väg tillbaka från sina långtidsskador och annars har vi en skadefri trupp, avslutar Sjöstedt.


IFK Osby – Ljungby IF lördag 11/2 kl 11:00 (Konstgräsplanen Osby Idrottsplats)